Trøndelag

Uvær i Trøndelag – flere kommunalt ansatte kommer seg ikke til jobb

Flere ansatte i Trondheim kommune ikke kommer seg ikke til jobb søndag morgen på grunn av uvær. Politiet anbefaler folk å la bilen stå.

Det er utfordrende kjøreforhold. Må du ikke kjøre bil, er det greit å vente, forteller operasjonsleder Einar Røstum i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Flere veier er stengt på grunn av snøfokk og dårlig sikt. E39 fra Hitratunnelen til Gangåsen er stengt. Det samme gjelder ved Hemnkjølen.

– Vi får inn meldinger om at biler står fast på blant annet E6, men heldigvis ingen ulykker enda, sier Røstum.

Det er utfordrende kjøreforhold i hele sørlige delen av Trøndelag, skriver Vegtrafikksentralen på Twitter. De oppfordrer folk til å la bilen stå på grunn av dårlig sikt og snøfokk. Også Adresseavisen melder at alle busser står som følge av uværet.

– Flere av kommunens ansatte kommer seg ikke til jobb på grunn av busser som ikke går, eller veier som ikke er brøytet. Været fører til ekstra store utfordringer for hjemmebaserte tjenester som ikke får alle ansatte på jobb, eller kommer seg ut på veien for å få kjørt hjem til pasientene, skriver Trondheim kommune i en pressemelding.

Dersom problemene vedvarer, vil de berørte bli kontaktet på telefon, opplyser kommunen videre.

Nyeste fra Dagsavisen.no: