Mat og drikke

Svært gode polkjøp

Meinklang byr på meget bra biodynamiske viner fra Burgenland i Østerrike.

Familiebedriften Meinklang kultiverer 70 hektar biodynamisk vinmark ved den lille landsbyen Pamhagen i Burgenland, helt øst i Østerrike. I tillegg til vin dyrkes korn, frukt og grønnsaker, og blant annet brukes gjødsel fra 800 anguskyr på gården som en del av gårdsdriften.

Det er ekteparet Angela og Werner Michlits som har ansvar for vinproduksjonen på gården og de sørger for en rekke spennende viner som er å få på Vinmonopolet.

Blant polets bestselgere er Burgenland Red og hvitvinen Grüner Veltliner «Heideboden» som begge har kommet i 2021-årgangen. Begge er inne i polets basisutvalg både på flaske og kartong og begge er svært gode kjøp med tanke på prisen.

Blant ukens viner er Djuce Meinklang Fizzy Rosé som er et prosjekt svenske Pontus Lindqvist står bak. En lett og god og frisk boblende rosé, skjønt prisen er kanskje litt i det stiveste laget.

På tampen tar vi også med oss JH Meyer Pinot Noir Carbonic fra Sør-Afrika som nylig har kommet på polet i 2021-årgangen. Vinen har forsiktig uklar farge, er lett og delikat og smaker av saftig rips- og bringebærfrukt. Kun 2600 flasker er produsert av denne vinen i 2021.

---

Foto: Vinmonpolet

5202401 Meinklang Burgenland Red 2021 (Burgenland, Østerrike) kr 165 og 489,90 for tre liter (86 poeng) (BA)

Har middels kraftig rødlilla farge. Lukter av mørke og syrlige røde bær sammen urter og krydder. Har middels fylde og smaker av syrlige røde bær sammen med urter og krydder. Har ørlite tannin og super syre i avslutningen.

---

---

Foto: Vinmonpolet

595401 Meinklang Grüner Veltliner «Heideboden» 2021 (Burgenland, Østerrike) kr 165 og 489,90 for tre liter (85 poeng) (BA)

Har middels kraftig gulfarge og lukter av sitrus sammen med eple, pære og urter. Er lett og delikat i smaken der det går i sitrus og eple sammen med urter og krydder, før den runder av med herlig syre.

---

---

Foto: Vinmonpolet

14752304 Djuce Meinklang Fizzy Rosé (Østerrike) kr 85 for 0,25 liter (84 poeng) (BU)

Har svært lys rosa farge og forsiktige bobler når den skjenkes i glasset. Lukter av sitrus og røde bær sammen med urter og blomst. Er nokså lett og smaker av syrlig bærfrukt sammen med mineraler før den runder av med nydelig syre.

---

---

Foto: Vinmonpolet

8125601 JH Meyer Pinot Noir Carbonic 2021 (Elgin, Sør-Afrika) kr 299,90 (90 poeng) (BU)

Har middels kraftig forsiktig uklar rødfarge og lukter av syrligsøt pinotfrukt sammen med lyse blomster. Er lett til middels fyldig og smaker av saftige rips- og bringebærfrukt. Runder av med lite tannin, men har herlig syre.

---

---

Foto: Vinmonpolet

Ukens anbefaling:

14832201 Kleine Zalze Vintner’s Choice Chenin Blanc 2021 (Stellenbosch, Sør-Afrika) kr 237,80 (87 poeng) (BA)

Laget av druer fra 30 år gamle vinstokker der druene har blitt gjæret på fat og vinen lagret på fat. Har middels kraftig gulfarge og lukter av gule frukter sammen med blomst, nøtt og fat. Har middels fylde og smaker av sitrus og gule frukter sammen med krydder og noe fat før den runder av med finfin syre. Drikk til stekt og grillet sjømat eller til krydret asiatisk mat.

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: