Mat og drikke

Knallgode rieslinger

Von Buhl er en av de beste tyske produsentene og lager herlige, tørre hvitviner.

Von Buhl lager knallgode rieslingviner fra vinmarker rundt Deidesheim og Forst i det nordlige Pfalz i Tyskland. Vinstilen er slank og knastørr på alle kvalitetsnivåer. Blant annet har Riesling Trocken som er inne i basisutvalget bare ett gram sukker per liter, som gjør at den er den tørreste tyske vinen som er å få i polhyllene.

Von Buhl har parseller i en rekke GG-vinmarker blant annet Kirchenstück, Freundstück og Ungeheuer, for å nevne noen. Når det gjelder Ungeheuer 2019 er dette nokså intense saker med smak av sitrus, gule frukter og mineraler før den runder av med heftig syre. Kan drikkes nå, men kan trygt lagres noen år.

Reichsrat von Buhl Riesling Trocken 2021 er som nevnt inne på polets basisutvalg til en hyggelig pris. Dette er en vin som er perfekt til sushi/sashimi, reker og lett og spicy asiatisk sjømat.

Blant ukens viner er også Defaix Chablis 1er Cru Côte de Lechet 2007, en 15 år gammel chablis som er perfekt moden nå – og som holder i noen år til.

På tampen tar vi også med oss Tyler Santa Barbara County Pinot Noir som er herlig og veldig burgundersk i stilen. Er inne i polets basisutvalg i 2021-årgangen.

---

Foto: Vinmonpolet

2097201 Reichsrat von Buhl Riesling Trocken 2021 (Phalz, Tyskland) kr 149,90 (86 poeng) (BA)

Har middels kraftig gulfarge og lukter av sitrus og tropisk frukt sammen med forsiktig mineralpreg. Har middels fylde og smaker av sitrus og syrlig eple sammen med urter og noe mineraler, før den avslutter med herlig syre.

---

---

Foto: Vinmonpolet

10432301 Von Buhl Ungeheuer Riesling GG 2019 (Phalz, Tyskland) kr 429,90 (92 poeng) (BU)

Har middels kraftig gulgrønn farge og lukter av sitrus og gule frukter sammen med lyse blomster og en god dose mineraler. Har bra konsentrasjon og smaker intenst av sitrus, gule frukter og mineraler før den runder av med herlig syre.

---

---

Foto: Vinmonpolet

1627101 Defaix Chablis 1er Cru Côte de Lechet 2007 (Burgund, Frankrike) kr 410 (91 poeng) (BU)

Har lys gyllen farge og lukter av modne, gule epler, plomme og sjøaktig mineralpreg. Har bra konsentrasjon, er noe utviklet og smaker av gule frukter og mineraler før den avslutter med herlig syre.

---

---

Foto: Vinmonpolet

3521401 Tyler Santa Barbara County Pinot Noir 2021 (California, USA) kr 324,90 (90 poeng) (BA)

Middels kraftig rødlilla farge. Lukter av kirsebær og jordbær sammen med urter og forsiktig eik. Har middels fylde og smaker av syrlig kirsebær- og jordbærfrukt, urter, krydder og fint integrert eik. Avslutter med noe tannin og herlig syre.

---

---

Foto: Vinmonpolet

Ukens anbefaling:

14793801 Dom. des Grands Rocs Juliénas Vieilles Vignes 2020 (Burgund, Frankrike) kr 185 (87 poeng) (BA)

En super beaujolais som er å få på polets basisutvalg. Vinen har middels kraftig rødlilla farge og lukter av mørk bærfrukt sammen med urter, krekling og blomst. Har middels fylde og smaker av saftig, syrlig og krydret bærfrukt før den runder av med forsiktige tanniner og nydelig syre. En perfekt vin til ribbe og kalkun og aller best er den servert litt avkjølt.

---
Nyeste fra Dagsavisen.no: