Mat og drikke

Tores vin: Praktfulle Mosel-viner

Dr. Hermann og Weingut Loersch er to produsenter som lager praktfulle rieslinger fra toppvinmarker i Moseldalen.

I dag er det Alexander Loersch som driver Weingut Loersch. Vinhuset holder til i landsbyen Leiwen og har produsert vin siden 1640. Vinen med navnet Devon-Terrassen GG 2020 kommer fra Apotheke-vinmarken i landsbyen Trittenheim, og vinen er en herlig slank og mineralsk GG med nydelig konsentrasjon.

Det Loersch har til felles med Christian Hermann er at de har noen av Tysklands og Moselsdalens aller beste vinmarker. Vingården Dr. Hermann ble etablert i 1967 som en arv etter den kjente vinprodusenten Joh. Jos. Christoffel Erben i Ürzig og består i dag av Ürziger Würzgarten, Erdener Treppchen og Piersporter Goldtröpfchen, for å nevne noen. Hans Erdener Treppchen GG 2020 er en slank og lekker moselriesling med fint mineralpreg og praktfull syre.

Blant ukens viner er også Daniel & Nicolas Roux Le Bordeaux du Paysan Rouge 2021. Vinen er laget av merlot og er nesten usvovlet. En saftig og syrlig vin med forsiktig naturvinpreg.

På tampen tar vi også med Montaubret Brut som er på polet i vanlig flaske og magnumflaske. Sistnevnte koster 519,90, og det er ingen upris med tanke på at vinen har anstendig kvalitet. Er på bestillingsutvalget, men er å få på mange polutsalg.

---

Foto: Vinmonpolet

14614201 Loersch Devon-Terrassen GG 2020 (Mosel, Tyskland) kr 329,90 (92 poeng) (BU)

Har middels kraftig gulgrønn farge og lukter av sitrus sammen med tropisk frukt og en god dose mineraler. Bra konsentrasjon og smaker av sitrus sammen med noe tropisk frukt og mineraler før den slutter med nydelig syre.

---

---

Foto: Vinmonpolet

14613401 Dr. Hermann Erdener Treppchen GG 2020 (Mosel, Tyskland) kr 353,30 (90 poeng) (BU)

Har nokså lys gulfarge og lukter av sitrus, eple og solbær sammen med urter og mineraler. Har bra konsentrasjon og smaker av sitrus sammen med fint mineralpreg før den avslutter med praktfull syre.

Slank og lekker moselriesling.

---

---

Foto: Vinmonpolet

14653401 Daniel & Nicolas Roux Le Bordeaux du Paysan Rouge 2021 (Bordeaux, Frankrike) kr 199,90 (87 poeng) (BU)

Middels kraftig rødlilla farge. Lukter av syrlig bærfrukt sammen med urter og noe naturvinpreg. Har middels fylde og smaker av syrlig solbærfrukt og urter. Avslutter med milde tanniner og herlig syre.

---

---

Foto: Vinmonpolet

13071905 Montaubret Brut (Champagne, Frankrike) kr 519,90 for magnum (88 poeng) (BU)

Har middels kraftig gulfarge og lette og fine bobler. Lukter av sitrus og eple sammen med noe mineraler. Smaker av eple og sitrus sammen med innslag av kjeks og mineraler før den avslutter med nydelig syre

---

---

Foto: Vinmonpolet

Ukens anbefaling:

3240401 Carrascal 2019 (Weinert, Mendoza, Argentina) kr 185,90 (88 poeng) (BA)

Er laget av 40 prosent cabernet sauvignon og like mye malbec, samt 20 prosent merlot. Har nokså kraftig rødbrunlilla farge og lukter av forsiktig utviklet bærfrukt sammen med sedertre og lær. Har meget bra konsentrasjon og smaker av utviklet og tørket frukt sammen med en god del, men integrert eik. Avslutter med en del tannin og nydelig syre. Drikk til høstens viltretter eller til en god biff. Er å få på de aller fleste polutsalg.

---

Mer fra Dagsavisen