Mat og drikke

Tores vin: Vin til påskekosen

Ukens viner er et knippe rødviner som er perfekte til påskekos.

Ch. Musar lages av familien Hochar av druer fra Bekaadalen i Libanon. Drueblandingen er en miks av carignan, cabernet sauvignon og cinsault, og også i 2015-årgangen er dette en strålende vin til vilt og lam eller en god biff. Barolo Serralunga fra Giovanni Rosso er inne på polets basisutvalg i 2016-årgangen og dette en vin med nydelig konsentrasjon, og smak av syrlige kirsebær sammen med en god dose mineraler. God å drikke nå, men vil fortsatt utvikle seg i mange år. Perfekt til en feit entrecôte, and eller lam. Dom. du Coulet Matthieu Barret Brise Cailloux Cornas 2019 er også inne på polets basisutvalg. Cornas er kjent for sine robuste og lagringskrevende viner, men dette har endret seg noe de senere årene. Vinen er en knallbra, konsentrert og balansert syrah som drikker nydelig nå, men som også kan også lagres. Prøv til reinsdyr eller annet kraftig viltkjøtt.

På tampen tar vi også med Tyler Santa Barbara County Pinot Noir 2020 fra California. Denne byr på lett og delikat pinotfrukt og diskret eik og er aller best servert forsiktig avkjølt til pizza og pasta og lyse kjøttretter.

---

Foto: Vinmonopolet

1005301 Ch. Musar 2015 (Bekaa Valley, Libanon) kr 449,90 (91 poeng) (BA)

Middels kraftig rødbrun farge. Lukter av utviklet bærfrukt sammen med lær, rosineske og en god del fat. Har meget bra konsentrasjon og smaker av utviklet og tørket frukt sammen med mineraler og en god del fat. Avslutter med en del tannin og god syrlighet.

---

---

Foto: Vinmonopolet

5049201 Giovanni Rosso Barolo Serralunga 2016 (Piemonte, Italia) kr 399,90 (92 poeng) (BA)

Lys rødbrun farge og lukter av kirsebær sammen med lakris, tjære og lyse blomster. Har meget bra konsentrasjon og smaker av syrlig kirsebærfrukt sammen med en god dose mineraler før den avslutter med heftige tanniner og finfin syre.

---

---

Foto: Vinmonopolet

5635101 Dom. du Coulet Matthieu Barret Brise Cailloux Cornas 2019 (Rhône, Frankrike) kr 419,80 (92 poeng) (BA)

Har kraftig rødlilla farge og lukter av krekling, lyngblomster og pepper. Har stor konsentrasjon og smaker av mørk og syrligsøt kreklingfrukt sammen urter og mineraler. Har en god dose tannin og knallbra syre i avslutningen.

---

---

Foto: Vinmonopolet

3521401 Tyler Santa Barbara County Pinot Noir 2020 (USA) kr 319,90 (90 poeng) (BA)

Har lys rødlilla farge. Lukter av mørke og syrlige kirsebær sammen med jordbær og hint av fat. Har middels fylde og smaker av kirsebær- og jordbær sammen med mineraler og integrert eik. Har noe tannin og herlig syre.

---

---

Foto: Vinmonopolet

Ukens anbefaling:

11268106 Schwedhelm Riesling 2020 (Phalz, Tyskland) kr 489,90 for tre liter (87 poeng) (BA)

Dette er en meget god og mineralsk pappriesling, og vinen er trolig den beste i denne kategorien på polet. Middels kraftig gulfarge og lukter av sitrus, fersken, tropisk frukt og mineraler. Er lett og delikat i smaken der det går i sitrus sammen med tropisk frukt sammen med urter og mineraler. Har nydelig syrlighet i avslutningen. Passer til fisk, skalldyr og reker og er også finfin i solveggen på hytten.

---


Mer fra Dagsavisen