Politiet sperret raskt av området rundt den svenske statsministerboligen i Stockholm etter at en person er funnet død. Statsminister Fredrik Reinfeldt var selv ikke til stede i boligen.

Svensk livvakt funnet død

En av den svenske statsministerens livvakter er funnt død i statsministerboligen.

En sikkerhetsvakt er funnet død i boligen til statsminister Fredrik Reinfeldt, melder svenske medier. Ifølge Aftonbladet mener politiet at vakten tatt sitt eget liv.

To uavhengige kilder sier til avisen at det er en sikkerhetsvakt som har begått selvmord.

Ifølge avisa Expressen arbeidet personen i statsminister Fredrik Reinfeldts bolig. Personen ble funnet kritisk skadd inne ved statsministerboligen i Stockholm sentrum fredag, og han døde senere av skadene på sykehus.

– Det er ingenting som tyder på at det har skjedd noe kriminelt, men våre teknikere kommer til å gjennomføre en gransking, opplyste Towe Hägg ved stockholmspolitiet tidligere fredag.

Alarmen gikk hos politiet like etter klokka 13 fredag. En stor politiaksjon ble straks satt i verk, og området rundt statsministerboligen Sagerska palasset midt i Stockholm sentrum ble sperret av.

Reinfeldt var selv ikke til stede i boligen, men befant seg i redaksjonslokalene til Aftonbladet, ifølge avisen. Men alle som oppholdt seg i statsministerboligen ble evakuert.