Zuccarello snudde kampen for Wild med scoring og assist

Etter tre strake tap kunne endelig Mats Zuccarello og Minnesota Wild juble med 4-2 over Anaheim Ducks på bortebane i NHL tirsdag.

Wild lå under 1-2, men nordmannen bidro sterkt til snuoperasjonen da han scoret alene med målvakten rett fra utvisningsboksen til 2-2. Smilet var både bredt og stort han ble gratulert av lagkameratene med sin 2-2-scoring.

– Du blir alltid litt oppglødd når du opplever dette. Det er ikke ofte det skjer, så det er stort. Det er godt å se at vi kan vinne igjen. Uansett hvor langt vi har vært nede, så fortsetter vi og står på, sa Zuccarello etter kampen.

– Vi mistet aldri motet, men fortsatte å bevege oss og spille hardt. Vi har spilt på denne måten i mange kamper nå, uten at det har gått vår vei, så det var fint for oss å få to poeng og endelig en seier når man spiller bra, tilføyde han.

Etter en litt treg start på sesongen har nå Zuccarello scoret i tre kamper på rad. Wild hadde gått fem kamper på bortebane uten gevinst før tirsdagens seier.

Det begynte litt tamt, med en målløs førsteperiode, der hjemmelaget hadde ti skudd på mål mot Wilds sju.

Det så direkte mørkt ut da Ducks åpnet andre periode med to mål på rappen av Richard Rackell og Jacob Larsson. I det tiende minuttet fikk Minnesota-laget summet seg, og Kevin Fiala reduserte til 1-2.

Straff og snuoperasjon

Wild startet tredje periode med Zuccarello i utvisningsboksen etter at han fikk en to minutter mot slutten av andre periode.

Tilbake på isen fikk nordmannen pucken fra Joel Eriksson Ek, og alene med målvakten utlignet han til 2-2. Tre minutter senere noterte Zuccarello seg igjen for poeng. Han bidro med målgivende pasning langs vantet, bak mål til Jason Zucker, som fant Eric Staal foran mål til 3-2.

På drøye tre minutter hadde Zuccarello gått fra å sitte utvist til å ha snudd kampen.

Zach Parise la på til betryggende 4-2 i det 18. minutt og seieren var i boks.

Sanker poeng

Statistikken for Wild så ikke veldig oppløftende ut på forhånd, med 1,56 mål per kamp, åtte tap og en seier for sesongen på borteis.

Zuccarello skrev under på en femårsavtale med Wild 1. juli. I forkant av sesongen spådde mange at han gikk til en klubb som ville få det tøft med å nå sluttspillet.

Han kan nå glede seg litt over å ha fått hull på egen poengbyll i det siste: Med tirsdagens scoring og assist har Zuccarello notert seg for poeng i fire strake kamper for de grønnkledde.

Dette var den første av fire bortekamper på rad for Wild-laget. De møter San Jose Sharks og Arizona Coyotes i senere i uka.