Sport

Zuccarello mistet taleevnen

Mats Zuccarello forteller at skaden han pådro seg i NHL-sluttspillet var så alvorlig at han mistet evnen til å snakke i flere dager.

Av Espen Hartvig

– Jeg fikk ikke noen ord ut eller noen ting på fire-fem dager. Så kom det mer og mer tilbake igjen. Det er ikke helt 100 prosent ennå, men det blir bedre og bedre, sier Zuccarello til NTB.

Nordmannen fikk en puck i hodet under den femte sluttspillkampen mot Pittsburgh Penguins den 24. april. Han ble umiddelbart fraktet til sykehus hvor han oppholdt seg i tre dager.

– Da jeg kom til garderoben kunne jeg ikke prate. Så jeg skjønte ikke hva som skjedde. Da jeg kom til sykehuset var jeg redd, men de var veldig flinke på sykehuset til å sørge for at jeg visste at jeg kom til å bli frisk, sier Zuccarello.

Ro

I løpet av de neste ukene måtte Norges eneste NHL-spiller holde seg helt i ro, i tillegg til at han måtte til logoped for å lære å snakke igjen.

– Jeg kunne ikke gå og røre meg på de første to-tre ukene. Når jeg reiste meg opp av sofaen, holdt jeg på å besvime. Men jeg gikk ganske raskt fra å være skikkelig dårlig til å bli pigg igjen. Det er bare snakkingen som plager meg nå, sier Zuccarello.

Nordmannen sier han var redd tiden etter hodeskaden.

– Du er jo redd når du ikke kan prate. Jeg var jo i klar i hodet så jeg visste jo hva jeg skulle si og tenkte klart, men jeg kunne ikke snakke, sier Zuccarello.

Skaden gjorde at Zuccarello måtte se resten av sluttspillet fra tribunen. New York Rangers tok seg videre i andre runde mot Washington Capitals, men tapte i semifinalen mot Tampa Bay Lightning.

Hardt

– Det er tøft. Det er ikke sikkert det hadde gått annerledes, men man ønsker jo at man var med og gjorde så godt man kunne. Men nå er det som det er. Helsa kommer først, sier Zuccarello.

Han ville heller ikke utelukke at han kunne kommet tilbake til en eventuell finale hvis Rangers hadde slått Tampa.

– Jeg tror nok at jeg hadde spilt, men jeg vet ikke om legene er enige i det. Jeg hadde ikke spilt hvis legene sa at det var farlig. Hvis legene hadde sagt 'du kan spille, men vi vil fraråde deg til å spille» så hadde jeg nok spilt, sier Zuccarello.

Nordmannen signerte i mars en kontrakt som gjør ham til Rangers-spiller i fire år til. Han har tro på at han kommer tilbake til gammel form i høst.

– Jeg har ikke mistet så mange kamper, 14 eller noe. Det er ikke sånn at jeg har vært ute et år. Jeg får trene bra og så håpe jeg er «fit for fight» i oktober, sier Zuccarello. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen