Zuccarello fronter norsk VM-stjernelag

Mats Zuccarello, Patrick Thoresen, Mats Trygg, Jonas Holøs, Mathis Olimb og Lars Haugen er alle med på tidenes norske VM-lag i ishockey.

Det er det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) som har plukket ut og presentert hver VM-nasjons All Star-lag.

Lars Haugen, som har voktet det norske målet i VM siden 2011 og fram til 2018, var et naturlig valg. Haugen er nå tilbake i norsk ishockey og Manglerud Star.

På backene finner man landslagskaptein Jonas Holøs og Mats Trygg. Kraftpakken Holøs har spilt nærmest hver eneste VM-kamp siden debuten i 2006. Veteranen Mats Trygg er også med. 136 offisielle sier det meste om Tryggs innsats.

Mats Zuccarello har ikke spilt så mange VM på grunn av spill i NHL. NHL-stjernes første VM var i 2008 og hans siste i 2016. Han har vært med på å prege laget de gangene han har deltatt.

Les også: Norsk ishockey kan miste fem millioner kroner

Poengplukkeren Mathis Olimb er ved siden av Holøs den spilleren på laget med mest VM-rutine.

Patrick Thoresen er sistemann med på laget. Han ble toppscorer i 2012-VM og har vært en solid bidragsyter når det har vært snakk om mesterskap. NHL og skader har derimot gjort at Storhamar-kapteinen står med litt færre VM-kamper enn ønsket.

Også Espen «Shampo» Knutsen er nevnt i IIHFs presentasjon av laget, men Vålerengas sportslige leder nådde ikke helt opp. Det samme gjaldt Tommy Jakobsen. Backen endte opp med 139 offisielle VM og OL-kamper.

Landslagssjef Petter Thoresen er nevnt som spilleren som har deltatt i fem olympiske leker sammen med målvaktslegenden Jim Marthinsen.