Zlatans røde ga Paris avansement

(Chelsea - Paris Saint-Germain 2-2, sammenlagt 3-3, Paris videre på bortemål). Zlatan Ibrahimovic fikk et uforståelig rødt kort. Men laget reiste seg og gikk videre. Chelsea-manager Jose Mourinho håper Zlatan får spille kvartfinalen.

Bilde 1 av 2

Dommer Björn Kuipers fikk en hovedrolle i onsdagens fotballdrama på Stamford Bridge. Utvisningen av Zlatan Ibrahimovic etter en halvtime ble møtt med måpende undring av de fleste fotballeksperter. Taklingen av Chelseas Oscar kvalifiserte til nød til gult kort. Men her ble det direkte rødt.

Og i følge regelveret straffes slike utvisninger hardere enn røde kort som kommer etter to gule. Nå må UEFA lese Kuipers dommerrapport svært nøye. Han er diskvalifisert fra den første kvartfinalen.

Mourinhos reaksjon

Etter sjokktapet var Jose Mourinho en rolig mann. Om utvisningen var han usedvanlig diplomatisk.

- Jeg har snakket med Zlatan og han sa det ikke var noe rødt kort. Zlatan er en ærlig mann, sa Mourinho til Viasat. For Mourinho har stor respekt for sin tidligere elev. Og i følge journalister fra AP om Mourinho med en oppfordring til UEFA om å se på situasjonen og dempe straffen.

Zlatan var sent inne i en unødvendig takling, men den var ikke stygg. Dommeren ble muligens påvirket av Chelseaspillerne som omringet ham umiddelbart etter taklingen der Oscar lå og vred seg på gresset.

Og det merket også Zlatan Ibrahimovic. Etter kampen sa han dette til Expressen:

- Det verste var ikke det røde kortet, men oppførselen til Chelsea-spillerne som ville påvirke dommeren. De var som elleve grinete småunger, sa Zlatan i natt.

Hendelsen preget kampen der Chelsea la seg lavt og satset på å lose i land seieren. For med 0-0 ville Chelsea være videre etter 1-1 i bortekampen. I stedet tok det fullstendig fyr i en kamp som gikk til ekstraomganger. Selv om Chelsea var en mann i ovetrall, lot de det rødkledde bortelaget ha ballen mest. De kom til få sjanser. Men de kom til to avgjørende scoringer på dødball.

Ekstraomganger

Alt så ut til å være avgjort da Gary Cahill banket kampens første scoring i mål ni minutter før slutt. Men som så ofte før: Da måtte PSG score og de satte inn alle ressurser for å gjøre det. Angrepstrykket ga dem både frispark og cornere og fire minutter før full tid, kom øyeblikket. David Luiz, som gikk fra Chelsea til Paris i fjor, traff ballen nådeløst med sitt flagrende hår og banket inn utligningen på hodet.

Ekstraomgangene ble enda mer hektiske også for dommer Kuipers. Fem minutter ut i første ekstraomgang gikk Thiago Silva opp med hånden i været i en duell. Ballen traff så vidt midtstopperens hånd, og dommeren pektepå krittmerket. Chelsea var i ledelsen igjen da Eden Hazard satte straffen enkelt i mål. Men var det straffespark?

Silvas revansje

Paris hang i tauene, men i stedet for å punktere kampen, trakk Chelsea seg tilbake igjen. De visste at ett mål til Paris ville bringe det franske laget videre. Dermed fikk Paris skape nye farligheter på dødball, og igjen var det en brasiliansk VM-spiller som var involvert. Etter 113 minutter fikk Paris to cornere på rappen. Det første ble avverget med en feberredning, men den andre traff Thiego Silvas hode fra 11 meter og han stanget inn det som i praksis ble vinnermålet.

Paris-spillerne jublet ellevilt på Stamford Bridge etterpå.

- Vi var iskalde og fortsatte å spille fotball selv om vi bare var ti mann. I fotball er alt mulig, sa David Luiz.

For Chelseas Diego Costa var tapet tungt å bære. Han kom nærmest i håndgemeng med Paris-ledere etter kampen og måtte geleides i garderoben. Costa var igjen involvert i flere omstridte situasjoner og ble muligens snytt for et straffespark.

Chelsea-sjef Mourinho la ikke skylden på noen andre denne gangen.

- Når man glipper to ganger på cornere, fortjener vi ikke bedre, sa han til Viasat.

PS. I fjorårets turnering møttes de samme lagene i kvartfinalen. Da var det Chelsea som gikk videre på bortemålsregelen etter samme sammenlagtresultat, 3-3.

PS 2: I den andre åttedelsfinalen i går overkjørte Bayern München Sjakhtar Donetsk og vant hele 7-0 etter fem scoringer i andre omgang.

Mesterligaen l menn onsdag, åttedelsfinaler 2. kamp:

Bayern München  – Sjakhtar Donetsk 7-0 (2-0), sammenlagt 7-0

Mål: 1-0 Thomas Müller (str. 4), 2-0 Jérôme Boateng (34), 3-0 Franck Ribéry (49), 4-0 Müller (52), 5-0 Holger Badstuber (63), 6-0 Robert Lewandowski (75), 7-0 Mario Götze (87). 70.000 tilskuere.

Rødt kort: Aleksander Kutsjer (3), Sjakhtar Donetsk.

Chelsea – Paris Saint-Germain  2-2 (0-0) e.o., sammenlagt 3-3 (PSG videre på bortemålsregelen)

Mål: 1-0 Gary Cahill (81), 1-1 David Luiz (86), 2-1 Eden Hazard (str. 96), 2-2 Thiago Silva (114). 37.692 tilskuere.

Rødt kort: Zlatan Ibrahimovic (32), Paris Saint-Germain.