Zlatan viste muskler før møtet med Bodø/Glimt

Zlatan Ibrahimovic (38) fornekter seg ikke. Svensken satte inn begge målene da Milan slo Bologna 2-0 hjemme i serieåpningen i Serie A mandag kveld. Torsdag møter de Bodø/Glimt.

35 minutter var spilt da Zlatan satte inn sitt første. Theo Hernandez slo et fint bananinnlegg som Zlatan headet i mål fra rundt 12-13 meters hold. 

Seks minutter ut i 2. omgang kom nummer to, og det var et straffespark som Zlatan ekspederte kontant i mål.

Det var Zlatans mål nummer 133 og 134 i Serie A. Kampen var en del av 1. serierunde av en ny sesong i Italias øverste fotballdivisjon.

Zlatan kunne ha scoret sitt tredje, men til tross for at han rundet Bolognas keeper og hadde åpent mål, så fikk han ikke helt kontroll på venstrefoten og skuddet gikk høyt over og ved siden av målet.

Zlatan Ibrahimovic fyller 39 år 3. oktober, men det er lite som tyder på at veteranen har scoret sitt siste mål. Zlatan har scoret mål i en eller annen toppdivisjon verden over i de siste 23 sesongene. Totalt i karrieren har han scoret 550 mål.

Respekt for Glimt

AC Milan-trener Stefano Pioli har respekt i stemmen når han snakker om Bodø/Glimt før europaligamøtet i Milano.

– Dette var vår første seriekamp for sesongen. Vi spilte med selvtillit. Likevel er det mye som kan bli bedre. Vi har en svært viktig kamp torsdag. Vi møter et lag som ikke har tapt på ni måneder og har spilt 20 kamper denne sesongen uten tap,  sier Pioli et intervju gjengitt på klubbens hjemmeside.

Han er svært godt oppdatert på Glimts status. Skulle Milan tape mot den norske serielederen, vil det slå ned som et lite jordskjelv i fotballgale Italia. Piolis jobb kan også være i fare.

– De (Glimt) har et ungt og hurtig lag. Vi behøver en ny prestasjon AC Milan verdig. Presterer vi det, går vi videre fra denne runden også, sier Pioli.

Dersom Bodø/Glimt skulle overraske Fotball-Europa med seier i Milano, venter en ny bortekamp i avgjørende runde. Det blir mot enten tyrkiske Besiktas eller portugisiske Rio Ave.

I desember 1996 sendte Rosenborg AC Milan ut fra gruppespillet i Champions League. Det skjedde med 2-1-seier på Giuseppe Meazza-stadion (San Siro).

Den kvelden er allerede omtalt flere ganger i italiensk presse den siste tiden.

KAMPFAKTA

Italia Serie A menn mandag, 1. runde: 

Milan – Bologna 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Zlatan Ibrahimovic (35), 2-0 Ibrahimovic (str. 50).

Rødt kort: Mitchell Dijks (88), Bologna.

Spilt søndag: Parma – Napoli 0-2 , Genoa – Crotone 4-1 , Sassuolo – Cagliari 1-1 , Juventus – Sampdoria 3-0 .