Sport

Zlatan: Tok karrieren slutt her?

Zlatan Ibrahimovic spiller ikke mer denne sesongen. Spiller han mer for Manchester Unted? Spiller han mer i det hele tatt?

I følge Sky Sports er sesongen over for Manchester Uniteds toppscorer og Sveriges største idrettsnavn.

Det var spilt 93 minutter av torsdagens kvartfinale i europaligaen mot Anderlecht da det skjedde. Zlatan Ibrahimovic gikk opp i en hodeduell inne i feltet, men han landet forkjært og det strake høyrebeinet ble presset bakover. Zlatan falt om og vred seg i smerte.

Kunne gå selv

Han ble behandlet på banen, lagt på båre og mens det skjedde blåste dommere av kampen for full tid. I ekstraomgangene avgjorde United kampen.

Men det var uten Zlatan som med støtte fikk hinket inn i garderoben.

Fredagens store spørsmål i Manchester var der derfor dette: Er sesongen over? Og er karrieren over?

Klubben har ikke offisielt bekreftet hva fredagens undersøkelser viste, men i følge kanalen som har rettighetene til Premier Leage, skal sesongen være over. Hvis han har ødelagt et korsbånd, kan det handle om ni måneders pause, i følge medisinske eksperter.

Lagets toppscorer

Zatan har vært en viktig brikke for United i hans første og kanskje siste sesong. Laget kjemper for en plass blant de fire beste i Premier League og spiller semifinale i europaligaen mot Celta Vigo i mai. Finalen spilles i Stockholm senere i måneden. Drømmescenariet der var å få en finale med Manchester United og Zlatan i en hovedrolle.

35 år gamle Ibrahimovic har kun ett års kontrakt med United og han ga seg på det svenske landslaget etter fjorårets EM-sluttspill.

Ble slaktet i avisene

I engelske aviser ble innsatsen hans mot Anderlecht slaktet. Han misbrukte en rekke muligheter og i følge Manchester Evening News er tiden inne for å overlate spissplassen permanent til Marcus Rashford.

"Zlatan var like bevegelig som statuen av seg selv i Stockholm", skrev meteroavisen.

Manager Jose Mourinho nøyde seg med å si at han var pessimistisk på Zlatans vegne da han så hvordan skaden oppsto.

- Det er ikke slik denne fimen skal slutte, sa Aftonbladets kommentator Simon Bank i Eurosports studio.

Zlatan Ibrahimovic har vært skadet i knærne før, men har aldri hatt noe langt skadeavbrekk.

Mer fra Dagsavisen