Zlatan slo tilbake og ble historisk. Igjen.

(Swansea - Manchster United 1-3). Med José Mourinho på tribunen tok Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba tak for Manchester United. Zlatan scoret to i søndagens 3-1-seier mot Swansea.

Av Anders Møllersen

Svenskens første for kvelden, som kom etter 21 minutter, var mål nummer 25.000 i Premier League. Det var også hans 400. klubbmål. Zlatans andre, og hans sjette seriemål denne sesongen, lå i nettet like etter halvtimen spilt.

Paul Pogba startet scoringsfesten for United på vakkert vis etter et kvarter.

Mike van der Hoorn reduserte for Bob Bradleys menn i andre omgang, men en suspendert José Mourinho fikk fra tribunen se laget sitt ro i land tre poeng.

Det var Uniteds første seier på de fem siste kampene i Premier League.

Pogba-kanon

Og det var ingen tvil om hvor det bar for de røde søndag kveld. Pogba ladet kanonen etter kvarteret spilt, og på hel volley banket midtbanespilleren ballen i vinkelen til ledelse for bortelaget.

Marouane Fellaini var nære å legge på til 2-0 like etter, men belgieren klarte ikke styre Matteo Darmians innlegg på riktig side av stolpen.

Det klarte Zlatan seks minutter senere. En liten venstre-høyre finte var alt som skulle til for å få nok rom til å sette Lukasz Fabianski ut av spill med en markkryper.

Bob Bradleys lag slet med å tak i ballen, og etter halvtimen spilt kom scoring nummer tre for United. Rooney sendte Zlatan gjennom, og spissen kjempet seg inn i feltet hvor han satte ballen opp i nettaket.

Zlatan suspendert

Bradley tok tak og gjorde to bytter etter en svak første omgang. Jefferson Montero var en av innbytterne, og 27-åringen var nære å redusere etter 66 minutter. Forsøket ble imidlertid blokkert av et United-bein.

Bedre gikk det for Mike van der Hoorn 20 minutter før slutt. Stopperen satte hodet til på et Gylfi Sigurdsson-frispark og stanget inn 1-3.

Men dette var Uniteds kveld. Juan Mata var nære å legge på til 4-1 like etter reduseringen, og da hjemmelaget ikke hadde mer å komme med, endte det 3-1 til Manchester United.

Et skår i gleden var Zlatans gule kort etter 76 minutter. Det fører til at supersvensken må se oppgjøret mot Arsenal fra tribunen. (©NTB)

Swansea – Manchester United 1-3 (0-3)

Mål: 0-1 Paul Pogba (15), 0-2 Zlatan Ibrahimovic (21), 0-3 Ibrahimovic (33), 1-3 Mike van der Hoorn (69).

20.938 tilskuere.

Hull – Southampton 2-1 (0-1)

Mål: 0-1 Charlie Austin (str. 6), 1-1 Robert Snodgrass (61), 2-1 Michael Dawson (63). 17.768 tilskuere.

Markus Henriksen spilte hele kampen for Hull.