Fotball

Zlatan mot Ronaldo

PLAYOFF: «Mardröm för Sverige», mener svenske Aftonbladet. Og midt i den «mardrömmen» ligger også kampen mellom Zlatan Ibrahimovic og Cristiano­ Ronaldo.

Sverige mot Portugal. Det ble et av resultatene da omspillet, eller playoff, mellom de beste toerne i VM-kvalifiseringen ble trukket i går. Det betyr:

Enten kommer ikke Cristiano Ronaldo til VM i Brasil neste sommer, eller så er det Zlatan Ibrahimovic som ikke gjør det. For dette blir en kamp i kampen. Og som Aftonbladet skriver:

«Cristiano Ronaldo står mellan Sverige och VM i Rio.»

Landslagssjef, og den tidligere Rosenborg-treneren, Erik Hamrén velger imidlertid ikke å se på dette som noe mareritt. Han tar den offensive tonen.

- Vi har sjansen, og den skal vi ta, sier han.

Kan slå alle

Sverige var i den useedede gruppen da trekningen foregikk. Det betydde at de kunne møte Portugal, Kroatia, Ukraina eller Hellas under trekningen i Zürich. De trakk den verst tenkelige motstander.

- Som jeg har sagt, vi har mulighet mot alle, og sånn føles det nå også. Portugal har et veldig høyt høyeste nivå, det vet vi. Det handler om to kamper, to prestasjoner der du skal fungere hundre prosent. Vi har sjansen, og den skal vi ta. Det er ambisjonen, sier han til TV4.

Og om Zlatan og Ronaldo:

- Det er to verdensstjerner. Det er ikke mer å si om den saken. Det er to fantastiske fotballspillere, fortsetter han.

Seinest lørdag viste Zlatan akkurat det da han lagde et magisk mål med hælen for Paris St. Germain.

Sverige starter med å møte Portugal borte 15. november. Returkampen går på Friends Arena i Stockholm 19. november.

Portugal fikk EM-sølv i 2004, og før det hadde de en VM-bronse fra 1966.

Deres største stjerner, foruten Ronaldo, er José Mourinho i Monaco og Pepe i Real Madrid.

Heldige Island

Portugal og Frankrike kunne også møttes. Det slipper de nå. Frankrike trakk i stedet Ukraina, mens Hellas skal møte Romania.

Det islandske landslaget har skapt fotballfeber på sagaøya etter å ha kvalifisert seg til omspillet etter å ha blitt nummer to i Norges VM-kvalifiseringsgruppe.

Nå slapp de unna møtet med de sterkeste nasjonene. Kroatia ble Islands motstander, selv om Kroatia naturligvis er favoritt til Brasil-tur neste sommer.

Playoff-kampene spilles etter vanlige cupregler. Ved uavgjort resultat etter hver av de to kampene, blir det ekstraomganger i 2 x 15 minutter før en eventuell straffekonkurranse. Bortemål i ekstraomgangene vil telle dobbelt.

tor.karlsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen