Zlatan måtte ut da Sverige tapte

(Russland - Sverige 1-0). Kampen om å gå videre til EM fra gruppe G tettet seg til da Russland lørdag slo Sverige 1-0 hjemme i Moskva. Zlatan Ibrahimovic måtte gi seg til pause.

Av Ines Margot Zander

Dermed ligger russerne bare ett poeng bak svenskene på andreplass i gruppa. Før oppgjøret mot tabelljumbo Moldova lørdag kveld leder Østerrike med 16 poeng.

Det ble en dramatisk start på kampen i det Russland fikk annullert et mål for offside etter åtte minutter. Lagkaptein Roman Sjirokov var alene gjennom det svenske forsvaret, men assistentdommeren var oppe med flagget. Tv-bildene viser at avgjørelsen var feil.

I det 23. minuttet var det svenskenes tur til å rope på dommeren etter en annullering.

Jimmy Durmaz la inn foran mål, og både Pontus Wernbloom og Andreas Granqvist stormet mot ballen. Granqvist fikk en fot på ballen, og satte den i mål bak russernes keeper Igor Akinfejev. Det sto likevel fortsatt 0-0, ettersom dommer mente at Wernbloom hadde dratt i trøya til Artejom Dzjuba i situasjonen før.

Ut med skade

Hjemmelaget scoret kampens eneste mål etter 38 minutter. Da var det Dzjuba som scoret, og sikret med det tre viktige poeng for Russland.

Sveriges superstjerne Zlatan Ibrahimovic signaliserte rett før pause til trener Erik Hamren at han måtte bytte. Dermed måtte svenskene sette på Ola Toivonen på topp i andre omgang.

Ibrahimovic har slitt med skade, og gikk glipp av Paris Saint-Germains tre første seriekamper.

– Zlatan ønsket å fortsette, men fikk bare vondere og vondere, sa trener Erik Hamrén til Kanal 5 etter kampslutt.

Flere muligheter

I andre omgang hadde begge lag flere sjanser, og svenskene testet russernes keeper ved flere anledninger, uten at de fikk uttelling. Men Sverige skapte mye mer enn før pause.

To minutter ut i tilleggstidene holdt Russland på å doble ledelsen etter en god svensk periode. Aleksandr Kokorin fikk avslutte alene foran mål, men angrepsspilleren satte ballen over målet til Andreas Isaksson.

Emil Forsberg fikk kampens siste mulighet, men Akinfejev vartet opp med en sterk redning, og det endte 1-0. (©NTB)

Russland – Sverige (i Moskva) 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Artjom Dzjuba (38)