Zlatan fikset ligacupen for United

Mourinho er første United-trener til å ta et trofé i en debutsesong.

Av Espen H. Rusdal og NTB

Zlatan Ibrahimovic åpnet ballet på Wembley søndag, før Lingard doblet. Rett før pause reduserte Southampton ved Manolo Gabbiadini.

Som om ikke det var nok; samme mann fikset utligning rett etter pause.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Til værs

Kampen sto og vippet, med blant annet stolpeskudd fra Southampton og flere sjanser, men ingen scoring. Ikke før etter 85 minutter.

På et innlegg fra Ander Herrera steg supersvensken Zlatan Ibrahimovic til værs og stanget ballen i mål.

3-2 til United og dermed ble Jose Mourinho den første treneren i Manchester United som vinner et trofé i sin første sesong ved roret.

Tre minutter før slutt dukket Zlatan Ibrahimovic opp inne i feltet foran Southampton-målet. Stillingen var da 2-2, og klokka tikket mot tilleggstid på den engelske landslagsarenaen.

Slik gikk det ikke. Svensken headet et hardt innlegg i mål bak keeper Fraser Forster, og dermed kunne manager José Mourinho og de rødkledde juble for kveldens tredje scoring.

– Dette var en laginnsats. Det er dette jeg kom for, nemlig å vinne. Jo mer jeg vinner, jo mer fornøyd blir jeg, sa Zlatan til Sky Sports.

– Man setter større pris på det jo eldre man blir, uansett hvor mye man har vunnet tidligere. Dette er trofé nummer 32 for meg tror jeg, la han til.

Annullert mål

Ibrahimovic hadde allerede etter 19 minutter gitt Manchester United ledelsen på Wembley med et lekkert frispark. Det var svenskens 25 mål for sesongen, og med sine 35 år er han den nest eldste målscoreren i ligacupens historie, ifølge Sky Sports.

Før det hadde Southampton presset rødtrøyene, og i det 11. minutt fikk de et mål annullert etter at dommeren mente at Manolo Gabbiadini var i offside.

Gabbiadini og Southampton jaktet en utligning etter Zlatans mål, men det var Manchester United som i det 38. minutt kunne juble for nok en scoring. Jesse Lingard fikk ballen alene på 16. meteren, og 24-åringen gjorde ingen feil i avslutningsøyeblikket.

Italiensk dobbel

Gabbiadini var ikke ferdig med å skape trøbbel for forsvaret til Mourinhos menn, og rett før pause fikk italieneren pirket inn en redusering.

Lagene gikk til pause på 2-1, men bare tre minutter inn i andre omgang sørget Gabbiadini for mer Southampton-jubel. Da vendte han på lekkert vis inne i feltet, og satte inn 2-2 på volley.

Etter Zlatans andre scoring for kvelden jaktet Southampton nok en utligning, men fire tilleggsminutter holdt ikke til å endre resultatet.

Mourinho kunne dermed feire sitt fjerde ligacuptrofe som manager for en engelsk klubb.