Sport

X Games: Gull til skateboard-kongen

Han var den største stjernen i skateboard-finalen torsdag kveld. Og Nyjah Huston innfridde til fulle.

Av Geir Andreassen

FILIPSTADKAIA: Amerikanske Nyjah Huston (21) gjorde sitt beste run i første forsøk og sikret seg gullet i skateboard-finalen i X Games torsdag kveld.

Det var hans sjuende gull i X Games-sammenheng.

Torsdag var det finale i skateboard street. Huston var ett av de store navnene som var samlet i Skur 13 på Fillipstad torsdag. Han sto imot presset og banket til fra første stund og fikk 93,00 poeng. Like før hadde australske Shane O'Neill fått 92,00 poeng i sitt første forsøk. Ingen av dem klarte å forbedre sine score i de to neste forsøkene.

Luan Oliveira fra Brasil hadde muligheten, men klarte bare å forbedre seg til 91,33 poeng.

– Shanes første run var sykt. Luans siste run var sykt. Det kunne bli både 95,00 og lavere. Jeg vil gratulere alle sammen med en fantastisk konkurranse. For meg er det en utrolig følelse å slå disse dyktige kjørerne, sa Huston.

– Jeg er superfornøyd og det var deilig å få satt første runnet. Det er litt rart å lede og stå på siden og vente og se hvordan de andre gjør det, men det gikk bra og det var en bra konkurranse, fortsatte Huston i tv-intervjuet rett etter at gullet var sikret.

– Det som er så rått med Nyjah er at han kan så sykt mange vanskelige triks som kommer som perler på en snor. Han bruker hele banen og er supereffektiv. Han klemmer inn kanskje tre – fire triks mer enn nestemann på lista, forklarer ekspertkommentator i TV 2, Jonas Greve

De to norske Karsten Kleppan og Hermann Stene klarte ikke å ta seg videre til finalen etter torsdagens eliminering. De to følte seg kanskje litt bortdømt i det tøffe selskapet og endte på 8.- og 9.-plassen til slutt.

1100 tilskuere (utsolgt) fulgte finalene i Skur 13 i tidenes første X Games i Oslo. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen