Wolves veltet City igjen

(Wolverhampton - Manchester City 3-2). Manchester City spilte 78 minutter med én spiller mindre. Til slutt raknet det da den regjerende mesteren tapte 2-3 borte mot Wolverhampton.

Av Sindre Trygsland

City spilte nesten hele kampen med én mann mindre etter å ha fått keeper Ederson utvist etter 12 minutter, men så ut til å være på vei mot seier med 2-0-ledelse etter pause. Så raknet det. Adama Traoré, Raúl Jiménez og Matt Doherty scoret hvert sitt mål for Wolverhampton og sørget for 3-2-seier, deres andre triumf mot City denne sesongen

– 80 minutter med ti mot elleve spillere er tøft og krevende. Vi kunne ikke forsvare resultatet, sa City-manager Pep Guardiola ifølge  BBC etter kampen.

– Vi må tenke på neste kamp og på at vi må vinne. Om 48 timer har vi en ny kamp.

Med tapet torsdag mister City ytterligere terreng til serieleder Liverpool. De lyseblå er nummer tre, hele 14 poeng bak de røde. I tillegg har Liverpool én kamp til gode.

Ikke realistisk

– Avstanden til Liverpool har vært stor lenge. Det er ikke realistisk å tenke på å vinne tittelkampen. Jeg har blitt stilt dette spørsmålet lenge, men svaret er alltid det samme, sa Guardiola om avstanden mellom lagene.

Guardiola var også klar i sin tale da han ble intervjuet før kampen fredag. Han sa at Wolverhamptons hurtigtog Traore nesten er umulig å stoppe. Traore var også mannen i hovedrollen da Wolves snudde 0-2 til 3-2 og tok tre poeng.

23-åringen scoret to da Wolverhampton vant bortekampen mot City tidligere i sesongen. Fredag ble det ett mål og en målgivende pasning for Traore.

Rødt kort og straffedrama

12 minutter var spilt da en tøff bortekamp ble mye verre for Guardiolas menn. Keeper Ederson felte Diogo Jota, og dommeren ga rødt kort til brasilianeren.

Sergio Agüero var tilbake fra start for Manchester City, men comebacket varte i bare 12 minutter, for argentineren ble ofret da gjestene byttet inn Claudio Bravo i målet.

Etter drøye 20 minutter skulle det bli mer drama. Riyad Mahrez gikk ned innenfor 16-meteren, og etter bruk av videodømming ble det dømt straffespark. Fra 11 meter bommet Sterling, men han fikk en ny sjanse.

Wolverhampton-spilleren som klarerte returen var nemlig innenfor 16-meteren da straffesparket ble slått. Sterling bommet også på andre forsøk, men satte inn 1-0 på returen.

To raske mål

Den andre omgangen startet med en god sjanse for vertene. Jota ble chippet fri, men skjøt over alene med Citys keeper.

Gjestene slet til tider før pause, men fem minutter etter pause slo de til. Kevin de Bruyne spilte fri Raheem Sterling. Denne gangen trengte han bare én sjanse og løftet inn 2-0.

Så tok Traore saken i egne hender. Han klinte inn reduseringen for hjemmelaget via stolpen fra distanse. Dermed var det kamp igjen.

18 minutter før slutt var vertene nære å utligne. Et innlegg endte på hodet til Romain Saïss, men headingen gikk like utenfor.

Men de skulle få uttelling. Åtte minutter før slutt gjorde City-forsvarer Benjamin Mendy en tabbe. Traore stjal ballen fra backen og fant Jimenez i boksen. Han satte inn 2-2.

Jimenez var sentral også da Wolverhampton avgjorde. Han spilte til Doherty som satte inn 3-2 siste ordinære spilleminutt.

På overtid var Sterling nære å sette sitt hat trick, men hans frispark gikk i tverrliggeren.

Premier League menn fredag, 19. runde:

Wolverhampton – Manchester City 3-2 (0-1)

31.737 tilskuere.

Mål: 0-1 Raheem Sterling (25), 0-2 Sterling (50), 1-2 Adama (55), 2-2 Raúl Jiménez (82), 3-2 Matt Doherty (89).

Dommer: Martin Atkinson.

Gult kort: Nicolás Otamendi, Manchester C..

Rødt kort: Ederson (12), Manchester C..

Wolverhampton (3-2-2-3): Rui Patrício – Leander Dendoncker, Conor Coady, Romain Saïss – Matt Doherty, Jonny (Ruben Vinagre fra 72.) – João Moutinho, Rúben Neves – Adama, Raúl Jiménez (Ryan Bennett fra 90.), Diogo Jota (Pedro Neto fra 79.).

Manchester C. (4-3-3): Ederson – Kyle Walker, Fernandinho, Nicolás Otamendi, Benjamin Mendy – Kevin De Bruyne (İlkay Gündogan fra 67.), Rodri, Bernardo – Riyad Mahrez (Eric García fra 46.), Sergio Agüero (Claudio Bravo fra 14.), Raheem Sterling.