Sport

Wolfgang Pichler bygger svensk kvinnelag i kombinert: – Enkle medaljer å vinne

Wolfgang Pichler, kjent trenerprofil innen skiskyting, har et nytt mål. Han har ansvaret for Sveriges satsing på kombinert for kvinner, og ambisjonene er store.

Tyske Pichler ga seg som Sveriges landslagssjef i skiskyting etter VM på hjemmebane forrige vinter. Han er nå engasjert av Sveriges olympiske komité for å utvikle talenter innenfor vinteridrett. Et av prosjektene hans er å få til et slagkraftig kvinnelag i kombinert. Målet er å få laget klart til OL i 2026.

– Vi må finne jenter som er åtte-ti år gamle. Vi har sju år på oss om vi starter nå, sier Pichler til SVT.

Kvinner har så langt ikke kunnet delta i kombinert i OL, men forventes å komme med i 2026 når lekene avvikles i Milano/Cortina.

Les også: Sundby åpner for OL-sesong utenfor landslaget

I VM-sammenheng er Oberstdorf i 2021 første anledning for kvinnelig kombinert. Neste sesong kommer også verdenscuprenn for kvinner. Hittil har FIS kun hatt kontinentalcuprenn for kvinner.

– Vi har en lang tradisjon i langrenn, så vi bør kunne finne noen jenter som vil satse på dette. Det kommer til å være enkle medaljer å vinne, sier Pichler selvsikkert.

64-åringen har hatt ansvaret for svenske, russiske og tyske landslag i skiskyting opp gjennom trenerkarrieren og hatt stor suksess. Blant annet var han mannen bak Magdalena Forsberg.

Kombinasjonen langrenn og skyting har han taklet bra. Så spørs det om kombinasjonen hopp og langrenn blir like overkommelig.

Sverige har ingen særlige tradisjoner i kombinert, men kanskje kan norske utøvere inspirere de svenske talentene. Hoppdelen i NM for kvinner og menn avvikles i Falun 17. november. Langrennsdelen er lagt til Beitostølen helgen etter.

Mer fra Dagsavisen