Annonse
Roger Federer er klar for sin 16. semifinale i Wimbledon, og er den eneste igjen av «de fire store» i turneringen. Kongen av Wimbledon er tilbake.

Wimbledon-kongen

Av «de fire store» er det kun Roger Federer som klarte å ta seg til semifinale i årets Wimbledon.

Annonse
Sport

 

Roger Federer har hatt en fantastisk 2017-sesong og Wimbledon har også gått strålende så langt. Det samme kan ikke sies om hans argeste konkurrenter.

Rafael Nadal røk overraskende ut før kvartfinalen mot Gilles Müller fra Luxembourg etter en maratonkamp og onsdag var det også takk og farvel til både Andy Murray og Novak Djokovic. Dermed er det kun Roger Federer igjen av «de fire store» i årets Wimbledon.

Føler seg bra

Vi kan kanskje slutte å snakke om de fire store og heller snakke om den største. Federer jager sitt åttende Wimbledon-trofé. Klarer han dét, vil han passere William Renshaw og Pete Sampras. De tre står for øyeblikket med sju hver.

– Jeg spiller godt, jeg er uthvilt, jeg føler meg frisk og jeg er selvsikker. Da kan det skje fantastiske ting, sa Federer på en pressekonferanse onsdag.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Rekorder i fleng

Og det har gått på skinner. Onsdag tok han seg til sin 16. semifinale i Wimbledon (rekord) og 42. Grand Slam-semifinale (rekord) ved å slå canadiske Milos Raonic 3–0 i sett. Selvfølgelig. Sveitseren har ennå ikke tapt et eneste sett i turneringen og virker fremdeles sulten. Det mener også tenniskommentator Christer Francke som tror Federer kan spille til han er 40.

– Federer er klart best teknisk (av de fire store), og han har en lettere spillestil. Han kan kanskje dra det helt til 40, hvis han får lov av kona, svarte Francke humrende til NTB tirsdag.

Men selv om Federer har hatt en glitrende sesong, har den ikke kommet av seg selv. Han har hatt noen veldig tøffe sesonger og stått i skyggen til Andy Murray og Novak Djokovic. Men nå er han tilbake på topp og er litt overrasket selv.

– Jeg synes ikke jeg spiller noe bedre enn jeg gjorde for noen år siden. Men er jeg overrasket over hvordan jeg spiller? Kanskje litt, sa han onsdag.

Slått ut

I semifinalen møter Federer tsjekkiske Tomáš Berdych som slo ut Novak Djokovic i kvartfinalen. Serberen måtte kaste inn håndkle på grunn av en vond albue. Da ledet Berdych 2–0 i sett.

– Det er uheldig at jeg må forlate Wimbledon på denne måten. Jeg begynte å merke smertene i begynnelsen av turneringen, og nivået på smertene har vært stigende. I dag toppet det seg, forklarte Djokovic som fikk behandling underveis, uten nytte.

Også Murray slet med andre ting enn tennisen da han røk ut for amerikanske Sam Querrey i sin kvartfinale. Hjemmefavoritten hadde åpenbare problemer med en vond hofte underveis i kampen, men kjempet seg gjennom fem set der han til slutt tapte.

Soleklar favoritt

Med disse resultatene står Wimbledon igjen med en soleklar favoritt, men Federer er klar over at de tre gjenværende også kan spille god tennis.

– Disse gutta kan slå. De vil ha sitt å si når kampene skal avgjøres. De har gode server, gode på forehand og slår generelt godt. De er alle høyere og sterkere enn meg så jeg må finne en annet måte å komme meg videre på, sier Federer.

Annonse