Sport

Wimbledon-eventyret over for Ruud, servet i senk av Isner

Den amerikanske servekanonen John Isner ble en klasse for god for Casper Ruud i Wimbledon-turneringen i tennis tirsdag. Nordmannen tapte i tre strake sett.

Av Stian Grythaugen

Kampen i London endte til slutt med sifrene 3-6, 4-6, 6-7 etter at Ruud kjempet hardt for å tvinge fram et fjerde sett.

– Han var bedre enn meg på de viktige ballene. Han servet mye bedre enn meg. Jeg servet litt for dårlig i dag dessverre, men følte ikke det var så stor forskjell på oss, sa Ruud til NTB etter kampen.

– Jeg vet han har en utrolig serve og visste at jeg måtte være skarp i min egen serve. Det klarte jeg ikke helt. Det ble litt for mye feil, fortsatte han.

Høyreiste Isner, rangert som nummer 12 i verden, var på forhånd ventet å bli en svært vrien nøtt å knekke for Casper Ruud. De spådommene skulle vise seg å holde stikk.

– Tredjesettet var jevnt. Jeg hadde noen sjanser, men klarte ikke helt å ta vare på dem. Jeg prøvde mitt beste, men det var ikke nok, sa Ruud.

Den norske tennisprofilen ligger 50 plasser lenger ned på rankingen enn sin amerikanske motstander, og har i tillegg ikke gress som sitt favorittunderlag.

Tidlige brudd

Isner innledet sterkt og brøt Ruuds serve på første forsøk. Samtidig holdt han egen serve to ganger og ledet 3-0 før kampen hadde kommet skikkelig i gang. På andre og tredje forsøk holdt Ruud egen serve, men kunne ikke forhindre at Isner tok åpningssettet 6-3.

Isner spilte seg helt fram til semifinale i fjorårets Wimbledon-turnering. Amerikaneren er en av favorittene også denne gangen og var i fjor var 34-åringen helt oppe på åttendeplass på verdensrankingen.

Sett nummer to startet som det første med at Isner brøt Ruuds serve. På stillingen 3-2 presset samtidig Ruud amerikaneren og skaffet seg to breakballer, men Isner reddet begge og tok gamet.

Ruud holdt egen serve og yppet seg, men fikk aldri servebruddet som ville skapt ny spenning i settet. Det endte til slutt 6-4 i favør Isner.

Hadde muligheten

I sett nummer tre unngikk Ruud det tidlige servebruddet som gjorde det vanskelig for ham i de to første settene. Dermed lå nøkkelen i å bryte Isners tunge serve, en oppgave som forble vrien å løse for nordmannen.

Isner har slitt med skade inn mot årets Wimbledon-turnering. 34-åringen hadde ikke spilt en kamp side i mars før møtet med nordmannen, men viste få tegn til problemene som har hemmet ham.

Det tredje settet gikk til tiebreak etter at spillerne fulgte hverandre tett til 6-6. Der hadde Ruud settball på 7-6, men mislyktes i å utnytte den.

I stedet satt Isner inn sin tredje matchball.

Første gang

Casper Ruud har aldri tidligere spilt hovedturneringen i Wimbledon. Sist en norsk spiller gjorde det var helt tilbake i 2000.

– Det er noe helt spesielt å spille på Wimbledon. Man må prøve å ta med seg disse øyeblikkene og sette pris på at man får være her i det hele tatt. Det er mye å være stolt av, men det gjelder å vinne i denne idretten også, smilte Ruud.

Ruud skal etter planen også spille doubleturneringen i London. Som makker der har han sørafrikanske Lloyd Harris, som tapte sin 1. rundekamp mot selveste Roger Federer tirsdag.

Harris måtte samtidig ha behandling for en skade. Det er uvisst om denne kan skape problemer for planene om å spille double.

Mer fra Dagsavisen