Sport

Williams bøtelagt etter finale-skandalen i US Open

Tennisstjernen Serena Williams får svi for sin dårlige oppførsel i US Open-finalen. Amerikaneren må betale 143.000 kroner i bot.

Av Bernt Harald Dysthe Brennevann

36-åringen gikk lørdag nærmest amok da finalekampen på ingen måte gikk hennes vei. Til slutt vant japanske Naomi Osaka med 6-4, 6-2. Det var tidenes første japanske vinner i denne turneringen.

Det var under andre sett at Williams fikk poengstraff etter to advarsler, en av dem fordi dommer Carlos Ramos mente hun kommuniserte med treneren sin. Hun ble så sint at hun nærmest skrek til dommeren.

– Jeg er ikke en juksemaker! Hvordan våger du å insinuere at jeg jukset? Du stjal et poeng fra meg. Du er en tyv, sa Williams etter å ha blitt trukket for poeng.

Illsint krevde Williams en beklagelse fra Ramos, men den voldsomme reaksjonen gjorde vondt verre. Superstjernen ble trukket et helt game for opptrinnet, slik at stillingen i det andre settet ble endret fra 5-4 til 5-3.

Williams' bot på 17.000 dollar, som tilsvarer 143.000 kroner, er delt opp i tre deler. En del er for hver overtredelse som hun ifølge dommeren begikk i finalen.

10.000 dollar kostet det Williams å gå til verbalt angrep på dommeren. I tillegg må hun punge ut 4000 dollar for å ha mottatt hjelp fra treneren, mens de siste 3000 er for å ha smadret tennisracketen.

Williams fikk 1,85 millioner dollar i pengepremie som tapende US Open-finalist. Det vil si 15,6 millioner kroner. (NTB)

Mer fra Dagsavisen