Sport

Wengen-rennene avlyst etter smitteutbrudd

Det blir ingen renn i Wengen for herrealpinistene kommende helg. Den sveitsiske arrangøren må avlyse på grunn av et omfattende koronautbrudd.

Det opplyser Det sveitsiske skiforbundet på sitt nettsted mandag ettermiddag. Det er kantonen Bern, der Wengen ligger, som har bestemt at det ikke skal kjøres alpint der.

– På grunn av den nylig forverrede covid-19-situasjonen i Wengen kan ikke de 91. internasjonale Lauberhorn-rennene holdes, skriver forbundet.

– Arrangøren, forbundet og FIS (Det internasjonale skiforbundet) støtter avgjørelsen og takker de lokale myndighetene for godt samarbeid.

Tidligere mandag fikk de ulike alpinlandslagene beskjed fra FIS om å avvente reisen til Wengen. Årsaken er et smitteutbrudd etter julehøytiden på det sveitsiske skistedet. Av 200 koronatestede personer har 27 vist seg å være positive, ifølge NRK.

Det skulle kjøres to utforrenn og et slalåmrenn i Wengen.

– Denne avgjørelsen smerter voldsomt, ikke minst fordi arrangørkomiteen har gjort fantastiske forberedelser. Avlysningen av en av de mest prestisjetunge rennhelgene på verdenscupkalenderen får hjertet til enhver skifan til å blø. Samtidig er det vår jobb for å sørge for sikkerheten til alle de involverte. Helsen går først, sier direktør Bernhard Aregger i Sveits' skiforbund.

Les også: Ishockeyfolket vurderer endret sesongopplegg pga koronasmitte (+)

Mer fra Dagsavisen