Wayne Rooney i samtaler om en sensasjonell retur til England

Manchester United-legenden kan være på vei tilbake til engelsk fotball.

Wayne Rooney er en legende i engelsk fotball med scoringsrekorder for både landslaget og Manchester United.

Avisen Daily Mail melder at Rooney tirsdag landet på Heathrow-flyplassen vest i London. Philip Cocu er manager i Derby, skriver NTB.

Rooney startet karrieren i Everton før han i 2004 gikk til Manchester United. Der ble det 13 sesonger, fem ligatitler, ett FA Cup-trofé, tre ligacuptitler, en mesterligaseier og en europaligatittel, for å nevne noe.

Det siste året har han spilt i amerikanske DC United. Nå er han i samtaler med Derby i Championship, den nest øverste divisjonen i England, melder flere medier, deriblant Telegraph.

Dette betegnes av flere som sensasjonelt.

Les også: Maguire klar for Manchester United

Spiller og coach

Avisen hevder han er i samtaler om en kombinert rolle som spiller og coach. Forrige sesong var det Frank Lampard som var manager i klubben som måtte se et opprykk glippe i finalen på Wembley som Aston Villa vant 2-1. Derby har ansatt nederlandske Phillip Cocu som manager for de neste fire årene, og Rooney er tiltenkt en rolle i hans trenerstab.

Derby-eier Mel Morris vurderer altså å bringe Rooney tilbake til engelsk fotball. Innledende samtaler er i gang med Rooneys agent Paul Stretford. Manager Cocu ville mandag kveld, etter seiren 2-1 over Huddersfield, ikke avvise at klubben sikter seg inn på Rooney.

– For øyeblikket kan jeg ikke si noe som helst. Vi jobber med laget og dette er ikke ferdig enda, sa Cocu ifølge Telegraph.

Flere inn

Han bekreftet at de jobber med å få flere inn.

– Men jeg kan ikke komme med noen navn før alt er klart. Vi har mange spillere vi mener ville være et tilskudd til klubben. Du prøver alltid å få mest mulig ut av ressusrsene til rådighet. Det er noen dager igjen, og vi håper å få til noe mer, sa Cocu videre og sikter til overgangsvinduet som stenger 8. august.

Derby møter Swansea hjemme lørdag.

Podcast: «Det er vel foreldrene til Kristiansund-spillerne som får mest ut av en sånn showkamp?»