Warholm må forlenge sesongen

Karsten Warholm skal prestere senere på året enn noengang før.

KRINGSJÅ: I jakten på å forsvare VM-gullet han vant på 400 meter hekk i London for to år siden, må Karsten Warholm (23) gjøre noe han aldri har gjort før.

Slutten av september

Det skyldes at årets verdensmesterskap arrangeres senere enn noensinne. Først 27. september starter det i Doha i Qatar.

Fram til nå har sesongopplegget vært likt som før, men i sommer blir det annerledes. Warholm og trener Leif Olav Alnes må ta grep.

– Sommeren blir annerledes. Vi kommer til å legge inn en treningspause midt i, og det er noe vi aldri har gjort før. Før har vi forsøkt å flyte på formen uten å lade opp på noe vis. Kanskje vi blir også mer selektive med tanke på konkurranser fordi VM i Doha går så sent, sa Warholm da NTB møtte ham på trening sist uke.

To mesterskap tett på

Warholm så kvikk og opplagt ut der han gjennomførte økta sammen med hekkegjengen Amalie Iuel, Elisabeth Slettum og Solveig Hernandez Vråle på Olympiatoppen i Oslo.

Sunnmøringen fra Ulsteinvik er ikke bare glad for at VM i Doha og det kommende OL i Tokyo kommer så tett på hverandre. Tokyo-OL starter 24. juli neste sommer.

– Jeg er ikke veldig happy med at man setter et stevne så seint på året når OL starter så tidlig året etter. Det er ultra uproft. Jeg håper vi slipper å se noe sånt igjen, men når vi først er der så ordner vi det.

– Det blir ikke lange pausen til å trene deg opp igjen?

– Nei, det er veldig hensynsløst.

Ikke bekymret

Trener Leif Olav Alnes er enig med eleven sin, men er ikke veldig bekymret. Han poengterer at konkurrentene også får like lite tid til å trene seg opp igjen til en ny sesong.

– Ethvert avvik gir muligheter. Alle former for vansker kan tynne ut i rekkene med de du konkurrerer med. Vansker, motvind, regn, hva som helst der det er en konkurranse så er det fordel til den som håndterer det, sier Alnes. (NTB)