Sport

Warholm endte sist på 400 meter

Karsten Warholm var tom for krefter og var sjanseløs på medalje på 400 meter under friidretts-EM i Berlin fredag.

Torsdag løp Ulsteinvik-gutten inn til gull på favorittdistansen 400 meter hekk. Dagen derpå ble det en brutal finale på 400 meter.

Britiske Matthew Hudson-Smith var i egen klasse og tok EM-gullet med tiden 44,78. De belgiske brødrene Kevin og Jonathan Borleé fulgte nærmest og tok henholdsvis sølv og bronse,

Karsten Warholm på åttendeplass ble klokket inn til 46,68. Det er langt unna hans normale nivå.

Ødelagt

– Jeg kjenner det i hele kroppen. Jeg var helt ødelagt, sa Warholm til NRK.

– Jeg gikk ut og ga alt jeg hadde. Når man skjønner det ikke går, mister man litt motivasjonen også. Men all respekt til de andre gutta. De leverte formidabelt. Jeg var tom, fortsatte han.

Ulsteinvik-gutten hang ikke nevneverdig med hodet. Han var krystallklar på at gulløpet torsdag var en av karrierens største opplevelser.

22-åringen og trener Leif Olav Alnes har karakterisert beslutningen om å satse mot både 400 meter hekk og 400 meter i EM som dristig og risikabel. Fire løp på like mange dager kunne bli for krevende.

Warholm gikk offensivt ut fredag, men allerede i den siste svingen viste han tegn til at kreftene begynte å ebbe ut. Oppløpet ble blytungt.

22-åringen hadde ingen problemer med å sikre seg finalebillett på 400 meter onsdag. Warholm var best i sitt semifinaleheat uten å måtte tømme seg for krefter.

Fredag måtte han helt i kjelleren i finalen. Medalje ble det ikke. (NTB)

Mer fra Dagsavisen