Sport

Vorspiel med Ødegaard og U21-landslaget

Når Per-Mathias Høgmo sparker i gang mot Tsjekkia i lveld, vet vi hvordan det har gått med Martin Ødegaard og U21-landslaget i Beograd. Også det en nøkkelkamp på vei mot EM.

Av Espen Hartvig

U21-sjef Leif Gunnar Smerud er spent før EM-omspillet fredag. – Vi må stå imot presset fra Serbia, sier han til NTB.

Returoppgjøret i Drammen tirsdag i neste uke kan sende Norge til sluttspillet. Men grunnlaget legges i Beograd fredag kveld der det ligger an til å bli flotte spilleforhold på Partizan-stadion.

– Hvordan ser Martin Ødegaard ut?

– Han har sett fin ut alle disse dagene og som forrige gang vi var samlet. Han har godt av å spille og score noen mål. Det gir ham litt ekstra selvtillit. Spillertyper som han må få sjansen til å bomme og så prøve igjen, sier Smerud til NTB.

Uklart

Hva er det som venter den norske «underdogen» i Serbia. Ja, det funderer Smerud på i opptakten.

– Jeg er usikker på hvordan kampbildet vil arte seg. Hvor mye er Serbia villig til å satse? De vil sikkert ha et godt utgangspunkt med til Drammen. Å slippe inn et «bortemål», er de sikkert veldig lite interessert i, sier Smerud.

Serbia er skadeskutt, men kommer med røslige karer. – De er store, og vi kan nok ikke forvente å skape så mye mot dem på dødballer. Dette norske laget er ikke det største i historien.

U20-mestere

Men spillerne kan ett og annet med ballen. Det har flere lag merket det siste året.

Tolv nasjoner deltar i sluttspillet i Polen. I 2013 sikret Norge seg bronse i samme mesterskap i Israel.

Serbia vant U20-VM i fjor etter finaleseier mot Brasil. Deler av det laget kommer på banen fredag.

Norge står foran en tøff oppgave, og et ettmålstap med norsk scoring, vil være som en liten julaften allerede 11. november. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen