VM største sensasjon. Og England er ute

(Italia - Costa Rica 0-1). Italie er rystet og England er utslått. Det er resultatet av Costa Ricas sensasjonelle avansement i VM.

Costa Rica er klar for åttedelsfinalen etter en overraskende 1-0-seier over Italia fredag. Triumfen sendte samtidig England ut av fotball-VM.

Mellomamerikanerne er hittil mesterskapets store sensasjon. Med flere spillere fra norsk seriefotball på laget har Costa Rica i tur og orden slått storhetene Uruguay (3-1) og Italia.

Kampenes eneste mål kom kort tid før pause. Bryan Ruiz stanget ett innlegg hardt via tverrliggeren og i mål. Ballen spratt ut igjen, men TV-bildene og målteknologien viste at den var klart inne.

Scoringen kom bare minuttet etter at Costa Rica følte seg snytt for et straffespark. Kraftspissen Joel Campbell ble tydelig felt av Italia-stopper Giorgio Chiellini.

Engelsk sorti

Det var ikke ufortjent at Costa Rica tok nok en VM-skalp. Italia hadde ikke dagen, spilte seg stadig i offside og lot seg stresse av et aggressivt press fra modige costaricanerne.

For poengløse England betyr seieren en tidlig VM-exit. «Three Lions» tapte 1-2 for både Italia og Uruguay i de to første gruppekampene. Den siste kampen mot Costa Rica er uten betydning for Wayne Rooney og co. Minst uavgjort gjør costaricanerne til gruppevinnere.

Svak start

Den første halvtimen var tam og uten sjanser i Recife. Begge lag slet med å slå de smarte gjennombruddspasningene i den brasilianske heten. Mange stopp i spillet var også med på å senke tempoet.

Kampens første sjanse kom etter 31 minutter. Italias playmaker Andrea Pirlo spilte gjennom Mario Balotelli med en utsøkt pasning, men alene med keeper avsluttet Milan-angriperen svakt utenfor. Der burde det stått 1-0 til de asurblå.

Men italienerne kom aldri ordentlig i gang. I stedet var Costa Ricas innbytter Randall Brenes svært nær å øke til 2-0 da han på overtid banket ballen like utenfor lengste stolpe. (©NTB)