Kommer de nærmere VM-trofeet i Canada enn dette? Even Pellerud og Trine Rønning med sommerens mål i sikte. FOTO: AUDUN BRAASTAD/NTB SCANPIX

VM-spillere kjemper mot skader

Kvinnelandslaget i fotball har veldig mange skader foran VM-sluttspillet i Canada. Det kan bli en kamp mot klokka for mange.

Av Stian Grythaugen

Landslagssjef Even Pellerud må finne seg i at det hefter usikkerhet ved et knippe av nøkkelspillerne hans foran sommerens VM-sluttspill i Canada. Flere kjemper mot klokka for å rekke mesterskapet.

Caroline Graham Hansen var toneangivende da fotballjentene tok EM-sølvet i Sverige i 2013. Nå sliter Tyskland-proffen med såkalt «jumpers knee» og har måtte begrense både trenings- og kampbelastningen for klubblaget Wolfsburg den siste tiden.

Det er ikke optimalt tre måneder før sommerens VM-sluttspill i Canada. Landslagssjef Pellerud trøster seg med at driblefanten er i de aller beste hender.

– Wolfsburg matcher Caroline veldig fornuftig. Det er veldig kloke folk der nede, og vi jobber veldig tett sammen om henne, sier han til NTB.

– Caroline har hatt en skadehistorie det siste året som gjør at vi må være veldig forsiktige med henne. Hun har kanskje trent for mye og kanskje litt for ensidig, og må nå ta vare på beina sine. På det området gjør Wolfsburg en utmerket jobb i samarbeid med oss, utdyper landslagssjefen.

Uavklart situasjon

Noe endelig svar på om Graham Hansen er med i Norges VM-tropp, har Pellerud ikke.

– Vi får se når uttaket nærmer seg om Caroline har kommet nærmere VM-troppen. Hun er ikke der i dag, men vi håper og regner med at hun kommer dit, sier han.

Wolfsburg-proff Graham Hansen er imidlertid ikke den eneste spilleren fra sølvlaget i Sverige som sliter med skade i øyeblikket. Midtbaneduoen Ingvild Isaksen og Ingvild Stensland er begge i opptrening etter alvorlige korsbåndskader.

– Det gjør dem usikre. Det blir et rotterace mot klokka med hensyn til å rekke VM, konstaterer Pellerud, som ikke vil begi seg inn på noen prognoser.

– Det er noe jeg ikke har kontroll over og som helsepersonellet må ta seg av. Tester vil avgjøre hvor langt de har kommet i rehabiliteringen når vi kommer til april, sier han.

Berge tilbake

Skadd har også Bayern München-proffen Nora Holstad Berge vært den siste tiden, men nylig ble midtstopperen erklært kampklar. Det er gode nyheter for landslagssjefen.

– Så vidt jeg har forstått, er alt bra igjen med henne. Hun var kanskje vår aller beste forsvarsspiller i fjor og har vært en klippe for oss, fastslår han.

Pellerud holder i tillegg et våkent øye på flere andre spillere med hensyn til eventuelle skader.

– Elise Thorsnes har en skadehistorie som gjør at vi må følge nøye med på henne, og det samme gjelder Ingrid Schjelderup. Hun er også en høyaktuell spiller på midtbanen vår, sier han.

– Er det bekymringsfullt å ha så mange spillere med spørsmålstegn bak seg foran et VM?

– Jeg tror det er blitt hverdagen i toppfotballen. Det er harde krav, mye trening og tøff belastning. Vi må nok leve med et visst antall skader bestandig, sier Pellerud. (NTB)