Sport

VM-heltene i skiskyting langt bak

Første renn etter VM-suksessn ble ingen opptur for skiskyttergutta. Johannes Thingnes Bø ble beste nordmann på 7. plass i Khanty-Mansijsk fredag.

Av Stian Grythaugen

Østerrikske Julian Eberhard vant verdenscupsprinten i skiskyting i russiske Khanty-Mansijsk fredag. Johannes Thingnes Bø ble beste norske løper på 7.-plass.

Eberhard skjøt to fulle hus og tok sin første verdenscupseier etter en sekundstrid mot tyske Simon Schempp på sisterunden. I mål skilte det 1,1 sekund mellom de to i favør østerrikeren.

Schempp fikk på sin side lite til å stemme under det nylig avsluttede verdensmesterskapet i Holmenkollen, men nå synes tyskeren virkelig å ha funnet formen. 27-åringen skjøt også fullt og supplerte med et strålende langrenn.

Tyske Arnd Peiffer ble nummer tre.

Norsk skibom

Johannes Thingnes Bø tok tre individuelle fjerdeplasser, før han avsluttet med VM-gull på fellesstarten i Holmenkollen. Fredag var han igjen med blant de ti beste, men aldri i nærheten av pallen etter å ha skutt på seg én bom på liggende skyting. Thingnes Bø endte på sjuendeplass, slått med rett i overkant av ett minutt av Eberhard.

Etter målgang innrømmet han at skiene ikke var som de skulle.

– Jeg følte meg bra og jobbet alt jeg kunne gjennom hele løypa, men jeg er litt skuffet over skiene i dag. Jeg hadde kanonbra ski i VM, så det går litt opp og ned, sa Thingnes Bø til NRK.

Storebror Tarjei Bø skjøt seg på totalt tre strafferunder på sprinten og var i mål slått med snaue to minutter av den overraskende østerrikske vinneren. Det holdt til 32.-plass. Han forsterket inntrykket av at de norske hadde dårlige ski.

– Jeg hadde grei energi og greit trykk i kroppen, men det ble kanskje litt feil valg av ski, sa han.

Tungt for Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen klarte seg med to bom, men var likevel sju sekunder bak storebror Bø i mål. Skiskytterkongen ble nummer 36.

Verdenscupleder Martin Fourcade hadde en av sine aller svakeste dager denne sesongen. Franskmannen skjøt på seg to strafferunder på hver skyting og endte langt ned på resultatlista.

Erlend Bjøntegaard kom aldri til start i Khantij-Mansijsk. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen