Sport

Visekapteinen spår Kjelsås-opptur: – På sporet igjen

Kjelsås snudde en vond tapsrekke med 2-0-seier mot Fløy sist. Visekaptein Jesper Solli har en god magefølelse for høstsesongen.

Kjelsås hadde tre strake tap før tomålstriumfen mot Fløy på eget kunstgress i forrige runde. Jesper Taaje og Walid Chafouk Idrissi ble heltene for Kjelsås, som nå ligger på tredjeplass i 2. divisjon, avdeling 2. Det er fire poeng opp til Skeid på annenplass, mens serieleder Hødd har seks poeng mer.

Lørdag kommer Bryne på besøk. Visekaptein Solli ser fram til møtet med jærbuene.

– Det blir en tøff match mot Bryne. Men kommer vi inn til kampen med samme innstilling som vi hadde mot Fløy, så tror jeg vi skal stå sterkt i den matchen også, sier han til Dagsavisen.

###

Kjelsås-spillerne jublet for seier mot Fløy. Alle foto: Jørn H. Skjærpe

Les også: Kjelsås snudde tapsrekken: – Endelig! (DA+)

Kunstgress-fordel?

Han tror underlaget kan være en fordel i oppgjøret.

– Bryne-spillerne kommer med stor trøkk, men de kommer til en kunstgressbane. De er vant til å spille på naturgress. Dét er noe vi kanskje kan utnytte, sier Solli.

Midtbanemannen vil ikke spekulere i tabellplassering etter høstsesongen, men er klar på at han ser lyst på fortsettelsen.

– Vi tenker mest på å utvikle spillet vårt, noe jeg mener vi har gjort i hele år. Vi hadde en liten dupp etter sommeren, men nå er vi på riktig spor igjen. Jeg tror det kan bli veldig bra utover høsten, sier Solli.

Les også: Oppgitt Isnes etter nok et feilskjær på hjemmebane (DA+)

Pigg

Selvtilliten i spillergruppa fikk en boost med seieren mot Fløy.

– Det var veldig viktig å snu tapsrekken. Det satt litt i hodene på oss. Men vi bestemte oss for å ikke tenke så mye på konsekvenser, og da kom «gållene». Deilig, sier Solli, som selv føler seg meget pigg om dagen.

– Jeg kjenner meg bedre enn noen gang. Jeg kan bare løpe og løpe. Det er bra, sier han glisende.

###

Jesper Solli kjenner seg i toppform for tiden.

Det lille ekstra

Kjelsås-trener Eivind Kampen var naturlig nok også svært fornøyd med seieren mot Fløy. Han deler visekapteinens optimisme før resten av fotballhøsten.

– Vi vet hva vi presterte i vår, vi vet hvor nivået vårt ligger. Vi slet litt med en mental «bøyg» etter sommeren, men nå er vi på vinnersporet. Vi er litt tilbake til scratch, sier han til Dagsavisen.

Han tror på en positiv opplevelse mot tabellsjuer Bryne.

– Det er jevne kamper hele veien, men vi skal ha det lille ekstra hver helg. Vi skal vippe kampene vår vei, avslutter Kjelsås-treneren.

###

Kjelsås-trener Eivind Kampen.

Mer fra Dagsavisen