Vinnermål fire minutter på overtid da VIF2 avgjorde

(Vålerenga2 - Tromsdalen 2-1). Fire minutter på overtid leverte Felix Horn Myhre en krempasning. Innbytter Lukas Thorsen Håll banket inn seiersgoalen på hel volley. Dermed hevet laget seg opp av bunnsjiktet.

Scoringen hadde gitt inntrykk på alle nivåer, og det var to individuelle prestasjoner av stor klasse som avgjorde denne kampen i 2. divisjons avdeling 1 søndag.

Horn Myhres lange tversoverpasning landet perfekt der Thorsen Håll kom i stort fart og sendte ballen rett i nettet på hel volley. Klokka hadde akkkurat passert 94 minutter på Intility arena. Dommeren hadde lagt til fem minutter.

Sliter med offensiven

Seieren var fortjent, men den viste også hvor tungt dette unge VIF-laget sliter med å avgjøre kamper. Laget kom til denne runden med 0-13 på de tre siste kampene, overraskende stygge tall for et forsvar som inneholder navn som delvis er, og tangerer opptak til A-stallen, inkludert solide Kjetil Haug i mål.

Denne søndagen var det Vålerenga og Odin Thiago Holm som hadde taktstokken, men laget slet med å komme til farlige avslutninger. Farligst ble det da Mathias Bråthen blåste en avslutning over fra sju meter etter innlegg fra Amel Murtovic.

I stedet var det Tromsdalen (rykket ned fra OBOS-ligaen i fjor) som tok ledelsen før pause. Et smart angrep bragte Mathias Sundberg fri i feltet og han pirket ballen mellom beina på Kjetil Haug.

Viktige Horn Myhre

Vålerenga var mest aggressive etter pausen og en av kampens store profiler, Felix Horn Myhre banket inn utligningen da han kom fri på høyrekanten og sendte ballen inn i motsatt hjørne. Da hadde VIF-laget mørnet Tromsdalen i banespillet.

Ti minutter før slutt trodde vi seiersmålet skulle komme da VIF-innbytter Seedy Jatta dro seg fint fri på venstrekanten, dro seg innover i feltet og skjøt hardt ned i nærmeste hjørne. Men TUIL-keeperen leste skuddet tidsnok.

Dermed så dette ut til å ende med ett poeng til begge lag inntil kampens vakreste øyeblikk oppsto. Og unge Lukas Thorsen Håll får sove godt etter den avslutningen som berget tre viktige poeng for VIF-rekruttene.

Dermed står laget med to seire og tre tap så langt, men laget har bare tre scoringer på fem kamper. Neste oppgave er Eidsvold Turn på bortebane.

2. divisjon menn, avdeling 1 søndag:

Vålerenga 2 - Tromsdalen 2-1 (0-1)

Intility arena: 78 tilskuere.

MÅL: 0-1 Mathias Sundberg (40), 1-1 Felix Horn Myhre (67), 2-1 Lukas Thorsen Håll (90+4)

Dommer: Andre Birkelund, Djerv1919.

Gult kort: Thomas Kind Bendiksen, Tromsdalen.

Vålerengas lag: Kjetil Haug - Amin Nouri, Brage Skaret , Holmé, Opsahl - Melchior, Felix Horn Myhre, Odin Thiago Holm - Muratovic (Jatta 67´), Benjamin Stokke (Lukas Håll Thorsen 67), Bråthen (Aarstad 89`)

2. divisjon menn søndag, 5. runde:

Brattvåg – Moss 1-1, Vålerenga 2.-lag – Tromsdalen 2-1.

Spilt lørdag: Fløya – Kvik Halden 0-6 , Skeid – Eidsvold Turn 2-0 , Florø – Alta 1-2 , Fredrikstad – Kjelsås 3-2 , Senja – Hødd 1-0 .