Sport

Ville helst låse seg inn på rommet

Kristine Stavås Skistad fant få lyspunkter etter at VM-debuten endte i Seefeld-snøen. Etterpå snakket hun om en tapt gullmedalje.

Av Stian Grythaugen

SEEFELD: 20-åringen var på vei til å sikre seg finaleplass i VM-debuten da hun satte staven på innsiden av høyreskien og gikk hodestups i snøen på sprinten. Sekundene som fulgte nølte hun ikke med å kalle «et fælt øyeblikk».

I et intervju med NTB før VM røpet Skistad at hun ikke er blant de flinkeste til å takle nedturer, og torsdag var sprintkometen tydelig på at hun mest av alt hadde lyst til å være for seg selv.

– Det blir vel å låse seg inne på rommet. Jeg vil helst være alene, men jeg frykter at jeg må være litt sosial, sa Skistad.

Overrasket over nivået

Hun trengte lang tid på å døyve den verste skuffelsen før hun tok fatt på den obligatoriske presserunden.

– Jeg måtte bare prøve å samle meg. Det svir for meg å gå dårlig, så dette blir en vond kveld, men det er i hvert fall morsomt å se at jeg knuser dem på oppløpet, sa Skistad.

I kvartfinalen gjorde hun nettopp det. 20-åringen hadde soleklart høyest fart på de siste meterne og sikret lett avansement til semifinalene.

– Jeg ble ganske overrasket over nivået, sa Skistad om den prestasjonen.

– At det var så lavt?

– Jeg vet ikke. Verdenseliten er vel de beste, og da er det morsomt å se at man er en del bedre akkurat i en spurt. Det blir sikkert morsomt i framtiden, sa den offensive VM-debutanten.

Trodde på gull

Hvor høyt opp på resultatlistene hun ville endt uten torsdagens fall, forblir ubesvart. Hovedpersonen hadde imidlertid følelsen av at VM-debuten kunne endt med det helt store.

På spørsmål om hun var god nok for gull, kom svaret lynraskt og tindrende klart:

– Ja.

Noen trøst fant hun ikke i at forbildet Petter Northug også satte staven mellom beina på samme måte og rotet bort en medalje i sin tidlige mesterskapskarriere.

– Nei, det er absolutt ikke noen trøst, sa Skistad, som kan se fram til landslagsplass foran neste sesong.

Heller ikke det var egnet til å gi humøret et løft torsdag.

Mer fra Dagsavisen