Vilhjalmsson første VIF-scoring

(Vålerenga - Rostov 1-1). Vålerenga leverte vinterens mest gjennomførte treningskamp og burde slått russiske Rostov tirsdag kveld.

For dem som lurer på hvordan Vålerengas første-ellever kanskje vil se ut til seriestart, kan studere lagoppstillingen i Marbella tirsdag kveld. Dette er nært det laget Ronny Deila ønsker seg.

Det ble en kamp som Vålerenga styrte fra start til mål med tilnærmet samme mannskap i over en time. I denne fasen var VIF klart best, men slapp inn utligningen fem minutter før slutt da VIF la seg mye lavere på banen etter mange innbytter. Det var Rostovs andre reelle angrep etter pause da de spilte seg igjennom i midten.

Etterlengtet scoring

Men kanskje viktigst for VIF denne kvelden: Matthias Vilhjalmsson fikk sin første scoring som VIF-spiss. Den kom etter en drøy times spill da keeper ga retur på Sam Adekugbes skudd og islendingen sto klar og tok hånd om returen.

Vilhjalmsson hadde også en av kampens største sjanser tidlig i kampen da han satte et skudd fra ti meter over.

Vi fikk se et VIF-lag som tok grepet om kampen fra start. Johan Lædre Bjørdal fikk sin debut ved siden av Jonatan Tollås Nation som midtstopper og Bjørdal gjorde få feil i den omgangen han spilte. Debut ble det også på Herolind Shala som høyre kant og han startet svært aktivt og kunne komme til avslutning i kampens første angrep.

Spilte mer direkte

I det hele tatt fikk vi se at Vålerenga som prøvde å være mer direkte og unngikk mange pasninger på tvers. Magnus Lekven og Mohammed Abu spilte hele kampen som ankere på midten, mens Chidera Ejuke igjen var svært aktiv i 10-er-rollen bak Vilhjalmsson. Ejuke spilte fram Bård Finne til kampens største sjanse utenom scoringene etter 37 minutter. Finne fikk vippet ballen forbi Rostovs keeper, men det var for lite fart i ballen slik at den ble feid unna fra målstreken.

I siste sekund før pause var det Magnus Lekven som var centimetre fra å skli inn kampens første scoring.

Treneren vist bort

Rostov, med kjente navn som Mathias Norman og Bjørn Bergman Sigurdarson i sin startoppstilling, er nummer 7 i russisk eliteserie, men kom bare til to kvalifiserte målsjanser der den siste ble scoring. Treneren ble såpass frustrert at han ble vist vekk fra innbytterbenken.

Vålerenga holdt høyt balltempo i en snau halvtime der vi fikk se slik de ønsker å se ut. Så falt presset utover i 2. omgang, VIF overlot initiativet til Rostov og da ble usikkerheten i laget større. Og da kom baklengsmålet.

Meksikanske Efrain Juarez spilte høyreback fra start og bidro til VIFs høye press, men det er fortsatt uavklart om VIF vil signere ham. Markus Nakkim kom inn på backplassen midtveis i 2. omgang.

I både 1-2 tapet for Dynamo Kiev og kveldens 1-1 kamp skapte Vålerenga flest målsjanser uten å vinne kampen. Den ikke helt ubetydelige egenskapen gjenstår...

Men Vilhjalmsson spilte sin beste kamp etter overgangen ettersom han nå rett og slett er bedre trent enn da han kom. Og han har fått noen kamper i beina.

Vålerenga spiller ny treningskamp mot Kongsvinger onsdag, men da er det stort sett spillere som ikke startet tirsdag som skal i aksjon.