Vilhjálmsson fornøyd etter storseieren: – Spillerne har imponert meg

(Vålerenga - Strømmen 4-1). Nyervervelsen Matthiás Vilhjálmsson spilte fra start da Vålerenga slo Strømmen 4-1 i fredagens treningskamp. Men han må vente på sin første scoring.

LSK-HALLEN (Dagsavisen): Strømmen hadde lite å stille opp med da Vålerenga vant 4-1 på kunstgresset i LSK-hallen. Det var en opptur for VIF og Ronny Deila etter 0-4-tapet mot Sarpsborg i årets første treningskamp sist.

Matthías Vilhjálmsson var tilfreds med sin første omgang i blå drakt, selv om han ikke fikk scoring i debuten.

– Jeg får håpe målet kommer i neste kamp. Akkurat nå driter jeg litt i scoringene, det handler mest om å komme i gang. Jeg har jo knapt hatt en trening med laget, sier islendingen til Dagsavisen.

– Men jeg fikk jo en målgivende, da, legger han kjapt til og gliser.

Borchgrevink-scoring

Den tidligere Rosenborg-spissen, som var ute med en alvorlig kneskade fra sommeren 2017 til sommeren 2018, fikk is på kneet i pausen i fredagens match, men kunne berolige med følgende:

– Det var fysioen som ville ha det på. Det går helt fint.

Saken fortsetter under bildet

###

Matthías Vilhjálmsson med is på kneet etter fredagens kamp for VIF. Foto: Jørn H. Skjærpe

Høyrebacken Christian Borchgrevink startet ballet med sin scoring etter cirka ni minutters spill. Han satt ballen i mål via Strømmens keeper etter fint kombinasjonsspill av VIF.

Bård Finne doblet til 2-0 etter et drøyt kvarter. Han skar inn fra kanten og dunket ballen opp i nettet.

Få minutter etter kunne Vålerenga juble igjen. Chidera Ejuke fikk ballen like utenfor 16-meteren, og den offensive midtbanemannen curlet kontrollert inn 3-0. Vålerenga hadde koblet et jerngrep om matchen, og Strømmen hadde lite å stille opp med.  De grå- og rødkledde yppet seg med et par langskudd, men uten å lykkes.

Og VIF var effektive. De scoret på sine tre første sjanser.

Fire minutter før pause reduserte imidlertid bortelaget ut av intet. Sivert Gussiås nikket inn 1-3 fra kort hold etter klabb og babb i VIF-boksen.

Men VIF var ikke ferdig med målshowet før halvtid. Like før pausesignalet lobbet Bård Finne ballen fint i mål fra skrått hold.

Mange bytter

Etter pause byttet VIF-trener Ronny Deila som ventet ut omtrent hele laget, noe som preget 2. omgang.

Fitim Azemi fikk en gyllen mulighet til å sende VIF opp i 5-1 en stund etter hvilen, men fra straffemerket blåste han ballen svakt til side for mål.

Matchen ebbet til slutt ut i tremålsseier for Vålerenga.

– Vil spilte veldig bra den første halvtimen, da vant vi ballen i gunstige posisjoner. Vi hadde bra spill med ballen, og fikk til noen fine mål, sier Matthías Vilhjálmsson.

Vålerenga scoret for få mål i fjor, det ble kun 39 fulltreffere. Hvordan løser man det i 2019?

– Vi må score mer, det sier seg selv.

Lettere sagt enn gjort?

– Det er det, men ferdighetene er der. Guttene har imponert meg veldig. Men det er klart, alle må ta ansvar – både meg, de andre offensive spillerne og forsvarsspillerne. Det blir flere mål i år, forsikrer han.

PS. Umiddelbart etter kampen måtte trener Ronny Deila løpe for å hente barn i barnehagen. Han måte forsere fredagstrafikken ut av Lillestrøm. Men sa i pausen at han ville ha høyere intensitet i spillet.

Treningskamp fredag:

Vålerenga - Strømmen 4-1 (4-1)

LSK-hallen: Ca. 150 tilskuere:

Mål: 1-0 Christian Borchrevink (6), 2-0 Bård Finne (13), 3-0 Chidera Ejuke (28), 1-3 Sivert Gussiås (39), 4-1 Bård Finne (45).

VIFs lag i 1. omgang: Kristoffer Klaesson - Christian Borchrevink, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Samuel Adekugbe - Mohammed Abu, Erik Israelsson - Bård Finne, Chidera Ejuke, Aron Dønnum - Matthías Vilhjálmsson.

Øvrige treningskamper fredag: Brann – Nest-Sotra 2-1 (Vestlandshallen), Stabæk – HamKam 3-1 (Nadderud kunstgress),