Vilde Nilsen tok sølv i langrennssprint: – Det betyr så utrolig mye

Vilde Nilsen (17) kjempet om gull, men endte med sølv på langrennssprinten for stående under Paralympics i Pyeongchang onsdag.

Den norske jenta gikk ut 17 sekunder bak første utøver ut på grunn av handikap, men det tok ikke lang tid før 17-åringen hadde kontakt med feltet.

Inn mot mål ble det kamp om medaljene, men ingen kunne gjøre noe med russiske Anna Milenina som passerte først over mållinjen, 3,1 sekunder foran Nilsen.

Bak kom canadiske Natalie Wilkie i stor fart og truet den norske sølvmedaljen, men Nilsen ble klokket inn lite tiendedel foran Wilkie.

– Det ble dramatisk mot slutten. Det var sykt tett mellom bronse, sølv og gull, sa Nilsen etter løpet.

– Like godt som gull

– Jeg tenkte at nå må jeg ikke la dette bli noen fjerdeplass når jeg har vært på topp i hele dag. Da skal det i hvert fall ende med medalje. Så sølv i dag er like godt som gull, og det var bare så vidt det ikke ble bronse. Det ble ekstremt tett mot slutten, så jeg er fornøyd med sølvet, sier Nilsen og legger til at medaljen gjør at hun kan senke skuldrene litt mot lørdagens renn.

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle stå her i dag og få denne sølvmedaljen i Paralympics, det er bekrefter at så lenge man står på så kan man lykkes, sier den lykkelige sølvmedaljevinneren videre, sa Nilsen til NRK.

– Det betyr så utrolig mye. Jeg er bare kjempeglad.

Bronse

I sprintlangrenn for kvinner 1,1 km sittende ble det stopp i semifinalen for Birgit Skarstein. Kun 1,3 sekunder skilte Skarstein fra en plass i finalen.

Eirik Bye endte sist i finalen i herrenes 1,5 kilometer sprint for synshemmede. Bye gikk inn 29,5 sekunder bak den canadiske vinneren Brian McKeeve, men nordmannen ble senere tilkjent bronse etter at en protest mot USA førte fram.

Her tok svenske Zebastian Modin sølv, 2,5 sekunder bak, mens Jake Adicoff trodde han tok bronsen. Amerikaneren kom i mål 9,5 sekunder bak McKeever, men ble altså disket.

Håkon Olsrud kvalifiserte seg til semifinalen i 1,5 km klassisk langrennssprint for stående. Der ble han nummer fire, over seks sekunder bak den tredje og siste finaleplassen i heatet. Johannes Birkelund klarte ikke kvalifisere seg til semifinalen.

Trygve Steinar Larsen måtte bryte kvalifiseringsrunden i 1,1 km langrennssprint for sittende. (NTB)