Fotball

Vil vinne titler med Celtic

FOTBALL: Ronny Deila slutter som trener i Strømsgodset og blir ny manager i skotske Celtic. Nordmannen har høye ambisjoner.

Nordmannen har skrevet under en rullerende 12-månederskontrakt med storklubben fra Glasgow.

– Det er en stor ære å bli utnevnt som ny manager i Celtic, en av verdens største fotballklubber og en klubb jeg har enormt med respekt for, sier Deila til klubbens nettsted.

Deila har hatt stor suksess som Strømsgodset-trener og ledet klubben til gull i eliteserien i 2013.

– Dette er et fantastisk steg og riktig steg for meg etter ni år i Strømsgodset. Jeg er veldig spent, og dette var en enkel avgjørelse å ta, sa Deila under pressekonferansen, der han bar et grønt og hvitt Celtic-slips til dressen sin.

– Jeg føler meg svært komfortabel med valget. Jeg har fått en varm velkomst, og jeg kjenner meg igjen i klubbens verdier, sa Deila under pressekonferansen.

– Det viktigste er hva du føler, og jeg føler meg hjemme i denne klubben. Celtic har en god spillertropp. Alt er der er for å skape gode resultater og en god sesong med en gang, sa 38-åringen som opprinnelig kommer fra Porsgrunn.

Klare ambisjoner

Deila vet hva han ønsker seg av oppholdet i Celtic og Skottland.

– Jeg vil spille offensiv fotball, vi skal ha ballen mye og vi skal skape sjanser. Mitt mål er å vinne trofeer, utvikle spillere og få Celtic opp til god europeisk standard. Mesterligaen er standarden, og vi må ha spillere og stab som matcher den standarden, sa Deila.

Til klubbens nettsted sa han tidligere fredag:

– Jeg vet hva jeg ønsker meg for Celtic og supporterne, og det er det beste av alt. Det er det fansen fortjener. Jeg ønsker å levere den mest angrepsvillige, spennende og underholdende fotballen vi kan, sa Deila.

Deila sier at han overtar en klubb i god stand en klubb som har oppnådd suksess i sesongene under den tidligere manageren Neil Lennon

– Jeg ønsker å fortsette i hans spor og bringe mer lykke til klubben. Jeg kan ikke vente med å starte i jobben, sier 38-åringen.

Fornøyd

Celtic-formann Ian Bankier er naturlig nok glad og lettet over valget de har tatt.

– Han er en høyt respektert trener, og vi er sikre på at han vil sørge for mer suksess for klubben. Deila er en trener med en offensiv innstilling. Styret ser fram til å jobbe sammen med ham, sier Bankier.

Celtic-direktør Peter Lawwell supplerer.

– Han er en intelligent, progressiv og moderne trener. Han passer perfekt inn i klubben. Vi har snakket med flere kandidater, men Ronny er den første vi tilbød trenerjobben, sa Lawwell.

– Ronny ønsker å spille angrepsfotball. Jeg er sikker på at både fansen og spillerne vil stille seg bak ham når den nye sesongen starter.

I Celtic gjenforenes Deila med sin tidligere stjernespiller Stefan Johansen. Johansen skrev under en kontrakt på 3,5 år 15. januar i 2014.

Mer fra Dagsavisen