Fotball

Vil være med å krige i toppen

Kjelsås-trener Eivind Kampen tror høstsesongen kan bli ekstra tøff, men vil være med å kjempe i toppen av tabellen

Kjelsås, som nå ligger på tredje plass i andre divisjon med 20. poeng, hadde en solid start på vårsesongen og med litt justeringer før høstsesongen vil trener Eivind Kampen være med å kjempe om de to plasseringene i toppen av tabellen.

– Vi har ikke snakket så altfor mye om opprykk, men vi har veldig lyst til å være med å spille om de to plassene der oppe, det å være med å krige om de hele veien er første målet, så må vi levere gode kamper uke ut og uke inn, forteller Kjelsås-treneren til Dagsavisen etter lagets første trening etter sommeren.

Les også: Måltyven sendte inn videoklipp til amerikanske skoler. Da rullet forespørslene inn

Blir tøft

Det er en tøff og jevn kamp om plassene i ligaen med bare fire poeng opp til Oslo-rival Grorud på første plassen. Kampen mener at høstsesongen derimot kan bli enda tøffere enn tidligere:

– Jeg tror at høstsesongen blir enda tøffere enn vårsesongen. Mange lag kommer nok til å forsterke seg i sommer. Nå vet lagene litt hvem de er i feltet, så har du havnet på bunn begynner du kanskje å spille fotball deretter, kriger litt ekstra for poenga. Høstsesongen bør bli veldig spennende og jeg syntes vi også har forutsetninger til å gjøre den interessant.

Visket ut identiteten

Kjelsås startet sesongen sterkt med fire seiere på fem kamper, og kun et tap i ligaen, men med flere uavgjort i de siste kampene mot sommeren mistet Oslo-laget flere poeng. Dette mener treneren – ødela litt av inntrykket av vårsesongen.

– Det har ikke vært noe veldig spesielt som var for dårlig, men vi har sklidd litt ut og visket ut identiteten vår. Vi var veldig tydelige på hvordan vi skulle se ut, så ble det litt for utydelig utover våren. Sånn i totalsum så er likevel vårsesongen godkjent, forteller Kampen. Videre påpeker han at det er viktig å ta med seg at selv på dårlige dager klarte de å få med seg poeng og unngå tap, men at – det må strammes opp i laget for å være i toppen.

Les også: Blink-keeper Grorud-aktuell

Må ha selvtillitt

Oslo laget møtte tirsdag opp på Grefsen kunstgress for første gang etter sommeren, og etter en stund med hvile er det viktig for laget med fokus videre før seriestart den 20. juli.

Vi har enda en litt ferie-touch på det, men jeg kan se at gutta har jobbet med egentreningsprogrammet sitt og gjort det de skulle med det fysiske, så det er bra, forteller Kampen.

Hva jobbes det ekstra med på trening nå frem mot høst sesongen?

- Å få skrudd tilbake hvem vi er og hvordan vi ønsker å se ut, vi må være veldig nøye på de tingene. Så må vi ha selvtillit på at det er godt nok. Vi må ikke finne på nye nytt, men vi må gjøre tinga enda litt hvassere.

Er det noen ny signeringer i sikte fram mot høsten?

- Det viktigste nå er at vi har fokus på å få enda litt mer ut av disse gutta vi har her, så kanskje det kommer en eller to spillere hvis det er helt riktig, og at de kommer inn og virkelig styrker oss. Da kan det hende vi slår til på det, men vi er ikke på desperat jakt etter forsterkning. Vi er i samtale med noen spillere, men om det lander eller hvordan det blir har jeg ikke helt kontroll på akkurat nå.

Første kamp etter sommeren tar Kjelsås imot Elverum på hjemmebane, som for øyeblikket ligger på 13. plass med ni poeng.

Mer fra Dagsavisen