Sport

Vil variere bruken av Sahraoui

Kantspiller eller indreløper? Dag-Eilev Fagermo ser gjerne at årets store VIF-gjennombrudd blir god i flere posisjoner.

Vålerenga jakter medalje i Eliteserien, en posisjon laget ikke har vært i på ti år.

I den kampen må laget spille brikkene sine riktig. Et av spørsmålene er: Skal den lille teknikeren Osame Sahraoui spille på kant i angrepet eller indreløper? Mot Sandefjord sist (3-0 seier) fikk han en omgang i hver posisjon. Først som indreløper, så som kant. Han regisserte VIFs første mål før pause, men laget som helhet var best etter pause.

– Et dilemma for deg, Fagermo?

– Nei. Jeg vil at han blir god i begge posisjoner og da kan vi variere litt. Så får vi se an litt fra kamp til kamp hva som er mest fornuftig, sier Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

På den siste treninga vi så denne uka, en høyintensitets-økt torsdag med spill elleve mot elleve, var Sahraoui satt opp ute på venstrekanten. Og Fagermo jobbet med å få ham enda mer direkte i spillet sitt.

Årets gjennombrudd

– Det er greit nok å være god til å drible, i mange situasjoner er det også nyttig, men det kan også være hemmende. Laget er viktigst og vi skal kjapt i angrep, sier Fagermo etter at han avbrøt en sekvens på treninga og fortalte Sahraoui i klare ordelag hva som var viktigst.

– Gutten har hatt en fantastisk sesong. Han var jo ikke i stallen i fjor. Men det er fortsatt mye å lære og utvikle, og det er lenge igjen av sesongen, sier Fagermo.

Sahraoui sier sjøl at han spiller der han blir satt opp. Ferdighetene sine får han bruk for uansett hvor han er.

– Det å spille indreløper er mer krevende, både fysisk og teknisk. Du må inn og ut av ledd og sideforskyve veldig mye, men det er en rolle jeg har jobbet veldig mye med, så det ser stadig bedre ut, sa Sahraou til Dagsavisen etter seieren i Sandefjord.

Sølvkampen

Som Dagsavisen skrev tidligere i uka, er det mange millioner kroner det er snakk om i bonus fra Norsk Toppfotball hvis man ender høyt på tabellen. Mellom 2. og 5. plassen skiller det ti millioner kroner. Mellom tredje- og fjerdeplass fem millioner. En sølvplass, som Vålerenga ikke har tatt siden 2010, utløser nesten 21 millioner kroner.

I dag ligger VIF på fjedeplass, men bare to poeng bak Molde på sølvplass. Rosenborg er i mellom. Kristiansund og Odd er tre poeng bak Vålerenga igjen. Det er disse fem lagene som nå kjemper om plasseringene bak suverene Bodø/Glimt. Men VIF har såpass mye svakere målforsjell enn Molde og RBK at de antagelig må foran på poeng.

– Før Sandefjord-kampen sa jeg til gutta at vi måtte vinne de fire neste for å henge med. Vi var gode i 2. omgang og gjorde oppgaven mot Sandefjord, men vi må slå Kristiansund og Odd hjemme og Godset borte. Da er vi i posisjon før neste landslagspause, sier Fagermo.

Må holde intensiteten oppe

I forrige landslagspause ga han ikke spillerne fri og treningene ble holdt på høyt nivå. Det kan være bakgrunnen for den sterke 2. omgangen mot Sandefjord.

Det er ni serieomganger igjen og den siste kampen (hjemme mot Start) spilles ikke før fem dager før julaften. Her handler det om utholdenhet og skadeforbygging.

– Slår vi Kristiansund søndag, tror jeg vi har lagt dem bak oss for godt. Men det er et tøft lag som har vært bedre borte enn hjemme, avslutter Fagermo. Kampstart på Intility er klokka 18.00 søndag.

Tabelltoppen:

1. Bodø/Glimt 56 (+46)
2. Molde 40 (+26)
3. Rosenborg 39 (+19)
4. Vålerenga 38 (+9)
5. Kristiansund 35 (+12)
6. Odd 35 (+5)

Mer fra Dagsavisen