Sport

Vil slå seg til Rio-OL

Under OL i Rio de Janeiro i 2016, er golf med for første gang på 112 år. Også Anders Borger Kristiansen (22) vil være med.

BOGSTAD (Dagsavisen): - Det er kjempespennende at golf skal være med i OL igjen. Det er bare å jobbe knallhardt for å komme med dit, sier Anders Borger Kristiansen.

Sist uke var den hardtsatsende unggutten fra Borregaard Golfklubb i aksjon i NM på Bogstad. I framtida kan golftalentet få sjansen i langt større turneringer.

- Jeg er 26 år når OL i Rio skal arrangeres, og da skal jeg være på det nivået som skal til, sier ambisiøse Borger Kristiansen.

Tidligere i år lanserte Golfforbundet sju navn som skal satses på fram mot OL i Rio. Knut Børsheim, Espen Kofstad og Elias Bertheussen utgjør herresiden sammen med Anders Borger Kristiansen. Blant kvinnene er Suzann «Tutta» Pettersen selvskreven, og hun får med seg Marianne Skarpnord og Caroline Martens.

- «Tutta» er så klart en medaljekandidat i OL. Vi gutta får gjøre en så god jobb at vi også har en medaljekandidat på herresiden, sier Borger Kristiansen.

Har kjempet seg tilbake

Proffsatsingen, som kalles Team Norway 2016, har som mål at Norge kan stille med full kvote - to kvinner og to menn - i Rio. Det innebærer at disse er topp 300 i verden når uttaket offentliggjøres.

Sportssjef Frode Scheie hadde følgende kommentar overfor Golfforbundet da uttaket av de sju golferne ble offentliggjort:

- Vi har inkludert de spillerne som per i dag har en realistisk sjanse for å nå kvalifiseringskravet til OL.

At Anders Borger Kristiansen var blant de navnene, var på ingen måte en selvfølge. Unggutten har nemlig kjempet en hard kamp for å komme tilbake blant toppene på golfbanen.

- Jeg er utrolig glad for at jeg ble tatt ut. Jeg hadde omtrent ikke spilt golf på to år, men de så tydeligvis potensialet mitt.

Det var en lei ryggskade som satte golftalentet utenfor konkurranse i en lang periode. Nå mener selv Borger Kristiansen han er bedre enn noen gang.

- Ryggskaden er helt borte, og jeg er sterkere enn før. Nå ser jeg bare på skaden som en utfordring. Samtidig var det greit at jeg fikk den da jeg gjorde. Det hadde vært verre om jeg hadde fått den to-tre år fram i tid, sier 22-åringen.

Tålmodighet

Prestasjonene til Borger Kristiansen på juniornivå har trolig hatt mye å si for uttaket. Borregaard-golferen har blant annet to individuelle VM-titler som juniorspiller.

- Jeg mener selv jeg er ti ganger bedre enn før skaden. Jeg må bare få det ut i turneringer, sier han.

I NM endte Borger Kristiansen på delt 11. plass. Vant gjorde en annen av utøverne i Team Norway 2016 - Elias Bertheussen.

- Selvtilliten er på vei tilbake. Samtidig er tålmodighet ekstremt viktig i en idrett som golf, sier Borger Kristiansen.

Europatouren er etter hvert et mål for Sarpsborg-gutten. For å komme dit, er han nødt til å levere godt spill i Challenge Tour-turneringer.

- Jeg har spilt litt der i år, men ikke gjort det så bra.

Golftalentet stresser uansett ikke. Det er i Rio om fire år han virkelig håper å være i toppslag.

- Som sagt er tålmodighet viktig. Dessuten blomstrer spillere ofte sent i en idrett som golf, sier Anders Borger Kristiansen.

Så gjenstår det å se om 22-åringen blomstrer tidsnok til å kapre en OL-plass. Nå er i alle fall muligheten der.

Mer fra Dagsavisen