Med Luis Suárez (t.v.) borte blir det større scoringsansvar på Daniel Sturridge. FOTO: ANDREW YATES/AFP/NTB SCAN PIX

Vil skinne uten Suárez

FOTBALL: Daniel Sturridge er klar for å ta et enda større ansvar med Luis Suárez borte.

Forrige sesong var Liverpool-angriperne Suárez og Sturridge de to giftigste spillerne i Premier League. Suárez banket inn hele 31 mål og ble toppscorer i serien. Sturridge på sin side noterte 22 nettkjenninger.

Duoen sørget dermed for over halvparten av Liverpools 101 seriemål.

 

Føler ikke presset

Med Suárez i Barcelona forventer Liverpool-fansen en ny sesong med mange fulltreffere fra Sturridge. Det skremmer ikke den engelske landslagsspilleren.

- Vi hadde et unikt samarbeid, men nå er han borte. Det er sånn fotballen er. Vi har mange spillere som er klare til å ta steget. Også jeg skal heve meg et hakk, sier Sturridge i et intervju med Daily Mirror.

 

Satser høyt

Liverpool bøttet inn mål forrige sesong og så lenge ut til å sikre klubbens første seriegull siden 1990. På målstreken ble imidlertid Brendan Rodgers‘ lag slått av Manchester City.

Mange eksperter tviler på om Liverpool er kapable til å følge opp forrige sesong, men Sturridge tror på nok en sesong i toppen.

- Manageren har signert unge og spennende spillere, så jeg er spent på den nye sesongen. Det er en stor utfordring å vise folk at vi kan være med der oppe igjen, sier Sturridge.

Liverpool åpner årets sesong hjemme mot Southampton 17. august.

are.kolstad@dagsavisen.no