Sport

Vil ikke røre Martin-pengene

Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo mener det er naturlig at klubber som Rosenborg og Molde jager seriegull hvert år. Det kan ikke Strømsgodset.

MARIENLYST (Dagsavisen): – Vi vant cupgull i 2010, seriesølv i 2012 og gull i 2013. Likevel må vi drive klubben på samme måte. Vi skal fortsette å utvikle spillere – ja, og trenere, sier Jostein Flo til Dagsavisen, der vi sitter på tribunen på et folketomt Marienlyst i solskinnet.

– For husk at Dag-Eilev Fagermo ikke hadde noen erfaring da han kom til oss. Det hadde heller ikke Ronny Deila og heller ikke David Nielsen, fortsetter han.

70 millioner

– Naturligvis kan vi kjøpe oss til bronse, sølv eller gull, men da ville vi garantert fått en nedtur etterpå, mener Flo.

Salget av Martin Ødegaard til Real Madrid endrer ikke noe på dette. Sportssjefen vil ikke ut med den eksakte salgssummen.

– Men det er tidenes salg, strekker Flo seg til å si.

Etter det Dagsavisen erfarer skal den totale summen ligge på rundt 70 millioner kroner.

– Vi fikk noen vanvittige inntekter. Nå roper noen på at vi skal kjøpe spillere for de millionene.

– Det kommer ikke på tale, fastslår han kategorisk.

– Vi skal bruke pengene på anlegg og til å bygge opp en buffer som vi kan ha til dårligere tider. Det burde alle klubber gjøre, mener Jostein Flo.

– På sikt ønsker vi naturligvis å bli en toppklubb. Men foreløpig må vi tenke mer på prestasjonene enn resultatene. Vi må tåle litt motgang. Vi må fortsette å drive på samme måte uansett, mener han.

Sesongåpningen har ikke vært helt som forventet. Etter tre kamper står Strømsgodset med to poeng, etter tap for Vålerenga og uavgjort mot Mjøndalen og Rosenborg. Kampen i Trondheim viste klar framgang.

Gir tilbake

Jostein Flo understreker at Strømsgodset er svært opptatt av å knytte sterke relasjoner til andre og mindre klubber i regionen.

– Etter salget av Martin ga vi penger til moderklubben, selv om det ikke sto i noen kontrakt. Det samme gjorde vi til moderklubben til Keita. Vi vil at klubber skal ønske å sende spillere til oss, forteller han.

Loddsalg

Jostein Flo tok jobben som sportssjef i 2005. Da lå Strømsgodset langt nede både sportslig og økonomisk.

– Jeg husker vi gikk rundt på Bragernes og solgte lodd, forteller han.

Nå er verden ganske annerledes. Klubben utvikler unge spillere på rekke og rad. Martin Ødegaard er ett eksempel. Iver Fossum – kåret til årets spiler i Godset i fjor – et annet.

– Vi skal fortsette med å gjøre de samme prioriteringene. I fjor kastet vi innpå en 15 åring i stedet for en 40-åring. Det er ikke tvil om hva publikum satte pris på, sier Jostein Flo.

Han er opptatt av at Strømsgodset skal finne sin nisje og ikke tro at de er større enn de er.

– Jordnærhet og ydmykhet. Vi tror ikke vi kan gå ut og erobre verden. Det har tusenvis av ledere fått svi for. Det var bare Rosenborg som greide det i en tiårsperiode. Vi skal selge spillere og holde lønningene på et fornuftig nivå, avslutter Flo.

Mer fra Dagsavisen