Sport

Vil ha Zlatan i United en sesong til

Zlatan Ibrahimovic er ønsket med videre i Manchester United.

Av Steinar Bjerkmann og Geir Andreassen

Manchester United ønsker å avlive spekulasjonene om at Zlatan Ibrahimovic er på vei til USA. Onsdag var det pressekonferanse foran torsdagens Europaligakamp.

– Zlatans situasjon er enkel. Han har en kontrakt på ett pluss ett år, og klubben ønsker å benytte den opsjonen for en andre sesong, sier United-manager José Mourinho.

35 år gamle Zlatan kom til United på fri overgang fra Paris Saint-Germain i sommer.

– For øyeblikket har vi ikke hatt noen diskusjoner. Jeg føler meg bra og frisk, så om jeg føler meg som jeg gjør nå, blir det trolig et andre år, sier Ibrahimovic selv.

Svensken fikk en fin start i United da han avgjorde Community Shield mot Leicester og scoret i sesongåpningen mot Bournemouth. Det har derimot gått litt tregere utover i sesongen.

Tre poeng

Til tross for at europaligaen kan være et forstyrrende element inn mot helgen for storklubbene, satser Jose Mourinhos Manchester United alt mot Feyenoord torsdag.

Europaligaen gir på langt nær så mye penger i kassen som Champions League. United er en av fem tidligere vinnere av turneringen som må finne seg i å slåss blant de nest beste denne sesongen ute i Europa.

Europaligaen er blir av mange sett på som den mindre attraktive stesøsteren til Champions League. Likevel synes det som om at Mourinho tar turneringen på alvor.

United ligger ett poeng bak Feyenoord og tyrkiske Fenerbahçe med sine seks poeng etter to seire og to tap. Etter 1-2 tapet i Istanbul for tre uker siden er det blitt en knallhardt oppgjør mellom de to om å avansere til cupspillet over nyttår.

Ukrainske Zorja er også i gruppen og United avslutter mot ukrainerne om 14 dager.

Mot Feyenoord håper også United og Zlatan å hevne 0-1-tapet i åpningskampen i september. På spørsmål om forberedelsene hadde vært annerledes nå enn forrige gang lagene møtes svarte Mourinho:

– Vi forholder oss til kalkulatoren. Vi trenger fire poeng for å kvalifisere oss, så enkelt det. Det er ikke rom for å tape.

Kun to alternativer

– Det finnes kun to alternativer som er aktuelle for oss, ved den tredje og fjerde er vi ute. Vi kan ganske enkelt ikke tape, gjentok han.

Det er ennå et stykke fram for at Jose Mourinhos drøm om å bli den første manageren som leder tre forskjellige lag til mesterligatittelen kan gå i oppfyllelse.

Han har en treårskontrakt med Manchester United, og alle United-fans krever noe spesielt fra «The Spesial One» allerede nå.

– Jeg har så vidt startet, sa portugiseren.

United har spilt litt varierende, men Mourinho har likevel begynt å sette sitt bumerke på laget. Spillere som Paul Pogba og Zlatan Ibrahimovic har også begynt også bli varme i den røde trøya.

– Vi har spilt bra og dominerte mot Arsenal., men det ikke noe dramatisk å ikke vinne over et godt lag som Arsenal. Likevel føler jeg at vi de siste tre kampene på Old Trafford, mot Stoke, Burnley og Arsenal at vi tapt seks poeng. Vi har spilt mer enn bra nok til å vinne de kampene, mente Mourinho.

Topp to

– Hadde vi tatt de seks poengene hadde vi vært blant topp fire og kanskje også enda høyere.

Etter tapet i Istanbul beskyldte Mourinho laget sitt for å ha sovet på jobb og at mannskapet så ut som om det skulle spille en vennskapskamp.

Det er ventet at Henrikh Mkhitaryan kan få sjansen til å spille seg inn i laget. Den armenske midtbanespilleren har fått svært lite spilletid etter sommeren overgang fra Borussia Dortmund.

I helgen bekreftet Mourinho at 27-åringen vil bli involvert i kampen. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen