Sport

Vil ha publikum så fort som mulig

Dag-Eilev Fagermo håper at publikum kan ta turen til Intility når sesongen starter. NFF åpner nå for muligheten.

VALLE (Dagsavisen): – Nå åpnes det for publikum i land hvor koronasmitten iallfall ikke er lavere enn i Norge. Og her til lands åpnes mer og mer. Jeg antar at forbundet vurderer situasjonen fra time til time, sa VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen da vi møtte han på formiddagstreninga onsdag.

Den foregikk under det strenge regimet alle lag følger. Maksimum 50 mennesker fikk lov å være på Intility Arena dagen før VIF endelig skal spille treningskamp igjen – mot Mjøndalen borte.

Fagermo var nøye med å understreke at han og klubben står 100 prosent bak de tiltakene NFF har ført, og innført i en egen protokoll.

– Men, nå åpnes det for publikum i flere land, og her hjemme åpnes Tusenfryd, dyreparker et cetera, så vi er overbevist om at forbundet følger situasjonen nøye. Vi trenger folk på kampene våre, sier Fagermo i solsteika på Valle.

– Det sier seg selv at alle håper det snart slippes opp for å slippe tilskuere inn på kamper. Vi følger meget spent med, fortsetter VIF-treneren.

Les også: Han blir Vålerengas førstekeeper (DA+)

Åpner for muligheten

Og kun få timer etter, kom beskjeden om at Norges Fotballforbund (NFF) ønsker å sluse folk inn i ulike soner på eliteseriearenaene slik at det kan spilles fotball med et visst antall tilskuere i sommer.

Det var VG som først omtalte saken, og kunne skrive at NFF hadde latt segt inspirere av sommerens Kaptein Sabeltann-forestillinger, der det åpnes for 800 gjester samtidig.

To kamper på ett døgn

– Dere har også ordnet det så Jerv kommer for å spille treningskamp mot dere på fredag. Det vil si to kamper på under ett døgn. Skal det være, så skal det være...?

– Ja, det kan du si. Det ligger jo i kortene at flere spillere får spilt 90 minutters kamp. Det er nok det vi trenger mest nå. Det blir altså store utskiftinger fra Mjøndalen-kampen til Jerv-kampen.

– Er et det et problem at du ikke har fått kjørt inn en såkalt førsteellever?

– På et vis. Alt er jo annerledes nå enn alle sesonger vi har opplevd tidligere. Men jeg har nok en antatt førsteellever i hodet, fortsetter Fagermo.

– Og allerede tirsdag i neste uke kommer Bodø/Glimt hit til treningskamp, og da antar jeg at de 11 jeg sender utpå fra start er det jeg anser som første-elleveren.

Les også: Vålerenga-spillerne koblet av i solskinnet – sjekk bildene fra treningen (DA+)

Snart seriestart

Spillerne gjennomførte en rolig økt dagen før de endelig skal spille kamp igjen. Stemningen var god, og Fagermo sier han er stolt av den innsatsen spillerne har gjort under den vanskelige tiden.

– Det var som et lettelsens sukk gikk gjennom hele gruppa da vi endelig kunne trene normalt igjen. Vi ser framover, og det skal bli herlig når serien starter igjen 16. juni. Vi gleder oss til å møte Sarpsborg08 da.

Det åpnes altså for at kun 50 personer kan befinne seg på arenaene under treningskampene. Det vil blant annet si at  pressen ikke har adgang til de kommende treningskampene.

– Som sagt; vi stiller oss bak de tiltakene NFF har gjort, og gjør, men smittefaren er ikke så stor i Norge nå. Vi får inderlig håpe ting normaliseres før seriespillet er i gang igjen, forhåpentligvis med tilskuere og presse tilstede, avslutter VIFs trener.

Mer fra Dagsavisen