Sport

Vil ha ny superøvelse

Det kan gå mot revolusjon i kombinertsporten. For nå leker Det internasjonale skiforbundet, FIS, med tanken om å la langrenn- og hoppstjerner konkurrere sammen i en helt ny øvelse.

Bilde 1 av 3

– Det vil bli en underholdende øvelse, selvfølgelig vil det bli det, sier renndirektør for hopp i Det internasjonale skiforbundet, Walter Hofer.

Han velger å være ordknapp om det som kan bli den nye formel 1-øvelsen i nordiske grener.

– Dette kan jeg ikke si for mye om før jeg har snakket med mine kolleger i de andre grenene (langrenn/kombinert), sier den mektige renndirektøren.

– Interessant

– Det er ikke mye å fortelle foreløpig. For det er ikke konkrete planer for øyeblikket, sier Hofer.

Men han innrømmer samtidig at planene, dersom de kommer lenger enn til tegnebrettet, er interessante:

– Vi kaller de tre skidisiplinene for en nordisk familie. Hvorfor skal vi ikke stå sammen, sier FIS-toppen.

– Dersom de andre grenene vil ha det, er det interessant for oss i hopp, sier Hofer.

– Fantastisk konsept

Hoppernes norske sportssjef, Clas Brede Bråthen, liker de nye ideene der det kan bli konkurranse med Therese Johaug, Maren Lundby, Petter Northug og Kenneth Gangnes på samme lag.

– Det kan bli et fantastisk konsept der du ikke trenger noen pause mellom hopp- og langrennsdelen, sier han.

– Tenker Walter Hofer, som er en av de idrettslederne som har stått for mest utvikling i en enkelt idrett, at det er en god idé, er det dumt å være imot, slik vi ofte har hatt for vane i hopp-Norge, fortsetter han.

– Hofer gjør ingenting som ikke styrker produktet hopp, sier Bråthen.

Flere tror øvelsen vil dukke opp i ski-VM i løpet av en femårs periode.

– Jeg personlig synes kombinert er en fantastisk idrett, men dette blir vel en kombinertøvelse uten kombinertutøveren. Klarer man å lage en øvelse med hopp- og langrennsstjerner, kan det øke interessen for langrenn i et kommersielt viktig land som Tyskland. Mange flere nasjoner vil også kunne hevde seg, sier Bråten.

Ikke bekymret

I kombinertleiren har man registrert Hofers utspill, men sportssjef Sverre Rotevatn inntar en avventende holdning med hensyn til konseptet:

– Dette er helt nytt for meg. Først og fremst må vi få klarhet i om det foreligger noen konkrete planer rundt dette, sier han.

Rotevatn peker samtidig på at en eventuell ny øvelse uansett ikke vil kunne ta opp i seg essensen av det å være en god kombinertløper.

– Jeg ser ikke på dette som noen trussel. Det fascinerende og spesielle med kombinertsporten er at utøverne må beherske to ulike disipliner. Kombinert er jakten på den fullkomne skiløperen, sier Rotevatn. (NTB)

Mer fra Dagsavisen