Sport

Vil ha klassekameraten til OL

Håndballjentenes Nora Mørk jubler med og for Christian O'Sullivans EM-suksess. I kveld kan han sikre EM-finale ved å slå Tyskland i Krakow. De gamle håndballkameratene fra Bækkelaget kan havne i samme OL.

Bilde 1 av 2

Av Espen Hartvig

KRAKOW:  De vokste opp i samme område og gikk også i samme klasse på Wang toppidrettsgymnas. Der var, blant andre, Amanda Kurtovic og Stine Bredal Oftedal med – også de med flere internasjonale titler i sekken.

Håndballoppveksten fikk begge i Bækkelaget, Nora spilte også for Njård.

– Jeg unner virkelig Christian dette. Han er den snilleste og beste gutten i klassen og en god venn. Jeg er ikke overrasket over at han har blitt så god, sier Nora Mørk til NTB.

Lurt å reise ut

Selv har hun vært en del av gullgrossistene på damesiden i flere år. Nå sprenger gutta målingene til TV 3 og skaper ny håndballstemning.

– Det er ikke sikkert folk forstår hvilken prestasjon det er å komme til en semifinale i et herremesterskap.

– Jeg tror det var lurt av Christian å reise ut etter hvert. Det gjorde ham bedre. Det var nok spesielt for ham i hverdagen (på skolen) å være så tett på oss som var så heldige å få oppleve mesterskap og finaler. Men Christian var aldri misunnelig, sier Mørk.

Ny klubb

O'Sullivan rakk så vidt EM. En kneskade ga ham en pause i høst, og til alt hell var klubblegen i Kristianstad ekspert på akkurat den type skader og inngrep. Inntil 2014 spilte han i Bækkelaget.

Playmakeren flytter fra Sverige til Tyskland og Magdeburg i sommer.

– Det var en fin klasse å gå i, sier han om Wang-årgangen.

O'Sullivan er en ganske sjelden type. Han fullfører snart en bachelor ved siden av topphåndballen for klubb- og landslag.

– For meg er det bare bra å ha noe annet å tenke på. Likevel føler jeg meg likevel som en 24-timersutøver. For meg fungerer det bra med utdanning og idrett, sier O'Sullivan til NTB.

I den andre semifinalen møtes Spania og Kroatia.

Skulle det bli Norge – Kroatia i finalen, blir det en reprise fra gruppekampen. Den vant Norge 34-31.

EM-vinneren er også sikret OL-plass. – Det hadde vært helt topp med selskap av gutta i Rio-OL, sier Nora Mørk. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen