Fotball

Vil ha fotball-VM i mai

FIFA-toppene er i Qatar for å bestemme når VM i 2022 skal spilles. De europeiske klubbene presser på for å unngå sluttspill om vinteren.

Av Bernt Harald Dysthe Brennevann

Europeiske klubber har ikke gitt opp kampen mot at fotball-VM i Qatar i 2022 skal spilles på vintertid.

Mye tyder på at mesterskapet vil bli lagt til november og desember om sju år, men foreningen for europeiske fotballklubber (ECA) tror fortsatt på mai som et alternativ.

– Vår posisjon er uforandret. I samarbeid med EPFL (sammenslutningen av europeiske proffligaer) har vi utarbeidet et forslag som våre representanter vil presentere for arbeidsgruppen i FIFA. Vi ønsker at det blir grundig diskutert, sier en talsperson for ECA til nyhetsbyrået Reuters.

En arbeidsgruppe i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) møttes mandag for tredje og siste gang i Doha for å komme fram til en anbefaling for hvilket tidspunkt Qatar-VM bør spilles på.

FIFA-styret vil ta en endelig avgjørelse i Zürich 20. mars.

Allerede bestemt?

Nylig hevdet det amerikanske bladet Sports Illustrated at FIFA allerede har bestemt seg for å arrangere VM-sluttspillet i 2022 i november og desember.

– Vi er overrasket over meldingene som hevder at en beslutning allerede er fattet. Dette er noe vi ikke er klar over, sier ECA.

Etter forrige møte i arbeidsgruppen uttalte FIFAs generalsekretær Jerome Valcke at januar/februar og november/desember i 2022 hadde skilt seg ut som de beste alternativene.

For varmt

Men tidligere i måneden fortalte Thomas Bach, president i Den internasjonale olympiske komité (IOK), at han hadde fått forsikringer fra FIFA-president Sepp Blatter at fotball-VM ikke vil bli lagt på samme tidspunkt som vinter-OL. Det betyr at alternativet januar/februar effektivt faller bort.

Det har lenge vært klart at det er for varmt i Qatar om sommeren til å avvikle VM på den vanlige tiden av året. (NTB)

Mer fra Dagsavisen