Sport

Vil ha 2x30 minutters spilletid

Norges landslagssjef vil ha effektiv spilletid i fotballen. Men han er redd det tar lang tid å få innført.

Bilde 1 av 3

ULLEVAAL STADION (Dagsavisen): Det var etter Norges forsmedelige 0–1 tap for Bulgaria, årets eneste tap for landslaget, at det nærmest sprakk for den sindige svensken.

En forelesning

Etterpå har han analysert kampen og i forbindelse med gårsdagens landslagsuttak hadde han en lengre forelesning om sitt ønske:

– Jeg vil ha 2x30 minutters fotballomganger, men med effektiv spilletid, sa Lars Lagerbäck, som mener ballen var i spill i 20 minutter i 2. omgangen mot Bulgaria.

Det ble lagt til fem minutter.

Bulgarske spillere la seg ned og fingerte skader etter å ha scoret på sin eneste sjanse i kampen.

– Vil du ta forslaget videre slik at det en gang kan bli vedtatt?

– Jeg vet hvor lang tid det tar å få til endringer. Dette kan ikke jeg eller andre trenere bestemme, men politikerne. Men vi bør i hvert fall starte diskusjonen, sier han til Dagsavisen.

Bare seiere på Ullevaal

I går tok han ut troppene til de to kampene i Nations League på Ullevaal i oktober, mot Slovenia og Bulgaria.

Han forventer at Bulgaria benytter samme taktikk igjen.

– Men jeg skylder ikke på vårt tap på grunn av dette, vi skal bare ha fokus på oss selv. Men spillerne ble frustrerte og klarte ikke å være tålmodige. Det er vår utfordring å takle slike situasjoner, la han til.

Norge har vunnet alle kamper på Ullevaal i år og Lagerbäck tror det er nødvendig også å vinne disse to for å vinne denne pulja i Nations League.

RBK-forsvar

Han må gjøre store endringer på grunn av skader og Norge kan ende opp med Rosenborg-midtstopperne Even Hovland og Tore Reginiussen.

Han har også en avtale med RBK-keeper André Hansen om å ringe ham hvis det blir skader blant keeperne. Og nå er det spørsmål ved Sten Grytebust.

Martin Ødegaard, som har fått et brudd i hånda, kan likevel spille, men flyttes ned til U21-landslaget som har avgjørende EM-kvalifiseringskamper mot Tyskland (borte) og Aserbajdsjan (i Drammen).

– Både Martin og Morten Thorsby er veldig aktuelle spillere for A-landslaget, men nå ble vi enige om å la dem få spilletid på U21-landslaget som fortsatt kan nå et EM-sluttspill, forklarer han.

Til gjengjeld tar han inn Mats Møller Dæhli i A-troppen igjen.

TROPPEN

Landslagssjef Lars Lagerbäck har tatt ut følgende 23 spillere til nasjonsligakampene mot Slovenia og Bulgaria:

Målvakter:

Rune Almenning Jarstein (Hertha Berlin), Sten Grytebust (OB), Ørjan Nyland (Aston Villa).

Utespillere:

Haitam Aleesani (Palermo), Omar Elabdellaoui (Olympiakos), Martin Linnes (Galatasaray), Even Hovland (Rosenborg), Håvard Nordtveit (Hoffenheim), Tore Reginiussen (Rosenborg), Sigurd Rosted (Gent), Jonas Svensson (Alkmaar), Sander Berge (Genk), Mohamed Elyounoussi (Southampton), Iver Fossum (Hannover), Markus Henriksen (Hull), Stefan Johansen (Fulham), Mats Møller Dæhli (St. Pauli), Fredrik Midtsjø (Alkmaar), Ole Kristian Selnæs (St. Etienne), Tarik Elyounoussi (AIK), Bjørn Maars Johnsen (Alkmaar), Joshua King (Bournemouth), Alexander Sørloth (Crystal Palace).

Nordtveit soner karantene i den første kampen.

Norge møter Slovenia (13. oktober) og Bulgaria (16. oktober). Begge kampene går på Ullevaal.

Mer fra Dagsavisen