Roberto Mancini er villig til å gå ned 14 millioner i lønn om han får jobben som ny landslagssjef i Italia. FOTO: NTB SCANPIX

Vil gå ned 14 mill. i lønn

FOTBALL: Roberto ­Mancini skal være så hypp på å overta som Italias landslagssjef at han er ­villig til å senke lønna med 14 ­millioner kroner i året.

Det bygger seg opp til et rotterace i millionklassen når Italia nå jakter etterfølgeren til Cesare Prandelli, som fikk sparken etter VM-fiaskoen i Brasil:

Alle eksperter tror det bare er to navn som er aktuelle for den prestisjetunge sjefsjobben, - Roberto Mancini og Antonio Conte.

Mancini er i dag trener for greske Galatasaray med en årslønn på 36 millioner kroner, mens Conte «bare» har 24 millioner i tradisjonsrike Juventus.

 

Vil redusere lønna

Men de to hete kandidatene er likevel villige til å redusere sine inntekter betydelig for å klatre til topps som landslagssjef for Italia:

For selv om det italienske forbundet etter VM-fadesen satte et tak på 22 millioner kroner i årslønn for etterfølgeren til Prandelli, har begge de «hete» kandidatene Mancini og Conte ikke lagt skjul på at de ønsker seg jobben.

Mancini er så lysten på jobben at han flere ganger har sagt at han gjerne «kommer løpende dersom han får jobben».

Det italienske fotballforbundet håper å ha på plass den nye landslagssjefen i god tid før EM-kvalifiseringen starter mot Norge 9. september. Italienerne skal fem dager før det matche mot Nederland i den siste testen før Ullevaal-kampen mot PEr-Mathias Høgmos gutter.

 

Mancini favoritt

Ifølge avisen Gazzetta dello Sport er det mange som ønsker seg Roberto Mancini som ny landslagssjef. Mancini startet sin trenerkarriere i Fiorentina i 2001, og ble i 2002 trener for Lazio. Han tok over som trener for Inter sesongen 2004-05. Mancini vant sitt første seriemesterskap som trener sesongen 2006/2007 da Inter overlegent vant serien. Som Inter-trener vant hant den italienske cupen to ganger (2005 og 2006), den italienske supercupen to ganger (2005 og 2006) og tre seriemesterskap.

Mancini er Inters mest suksessrike trener gjennom de siste 30-årene, men han klarte aldri å gjenskape sin innenlandske suksess med Inter på europeisk nivå. Inter klarte heller aldri å prestere i Champions League i løpet av hans tid som sjef. 11. mars 2008 fikk han sparken etter at Inter hadde blitt slått ut av Champions League etter tap (3-0 sammenlagt) for engelske Liverpool.

Mancini ble i 2009 ansatt som manager i Manchester City, og ledet klubben til seier både i FA-cupen i 2011 og i Premier League i 2011/12. Han fikk sparken etter at Manchester City tapte FA-cupfinalen i 2013 mot Wigan1. Mancini ble den 30. September 2013 ansatt som manager for Galatasaray med en tre-års kontrakt.

tor-erik.roberg-larsen@dagsavisen.no