Sport

Vil føle seg uovervinnelig

Stig-André Berge fikk den fantastiske følelsen av å være uovervinnelig da han sto foran den siste kvalifiseringssjansen til OL. Det ga London-billett.

– Det er akkurat den følelsen jeg kommer til å jakte på når jeg kommer til London også, sier Oslo-bryteren til NTB. Han har hatt en knallhard vei for å sikre OL-plass, men selv om det så mørkt ut underveis, slo han til i det riktige øyeblikket.

– Kampen om en OL-billett startet under VM i fjor. Det gikk ikke som jeg hadde håpet. Like etter mesterskapet brakk jeg armen og slet en periode, og i våres har jeg vært gjennom tre knallharde kvalifiseringsrunder.

– Den første gikk i Bulgaria, og etter en grei start, sprakk jeg litt. Etterpå prøvde jeg å sikre OL-plassen i Kina. Der endte jeg på femteplass, mens de tre beste kom med til OL.

– Siste sjanse var i Finland. Dagen da jeg skulle i aksjon våknet jeg og følte meg uovervinnelig, og da gikk det bra, forteller 29-åringen.

Trygg oppladning

Berge deltok også i Beijing-OL for fire år siden, og han legger ikke skjul på at han lærte mye av det.

– Før Beijing var jeg veldig mye i utlandet og reiste mye for å få skikkelig matching på trening. I år har vi fulgt et helt annet opplegg. Nå har vi leid inn gode sparringpartnere hit til Norge. Dermed har jeg kunnet lade opp i trygge omgivelser her hjemme, og det har vært veldig vellykket, forteller Berge.

Forberedelsene er gått helt etter planen, og han legger ikke skjul på at han er godt forberedt til OL-brytingen nå.

– Akkurat nå føler jeg meg temmelig sliten i kroppen etter mye tung trening i det siste, men fra og med nå blir det bare kvalitetstrening fram til konkurransene begynner i London. Den tiden som er igjen til OL-starten min nå, kommer jeg til å bruke til å samle overskudd, forteller han.

God form

– Jeg vet jeg er i god form før OL, og når jeg vet det i tillegg til at jeg er 100 prosent sikker på at jeg har gjort det jeg kan, ja, da kommer ofte følelsen av å være uovervinnelig av seg selv, sier Berge.

Han vil ikke sette opp noe plasseringsmål før OL.

– Nei, det gjelder å ta hver omgang for seg. Jeg må gjøre alt jeg kan for å bryte gode omganger, og så får jeg se hvor langt det holder. Det høres vel litt kjedelig ut, men kan ikke si mer enn det.

– Etter at jeg stilte i Beijing lærte jeg meg at det gjelder å holde fokuset og ikke se lenger fram enn til neste kamp. Det kommer jeg til å følge i OL-turneringen i London, sier Stig-André Berge.

Mer fra Dagsavisen